Polisen/ Räddningstjänsten: Brand i café och bilbrand under natten

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 69 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits för brott. Sju personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av droger. Det skriver polisens presstalesperson Åsa Willsund på polisens sida.

  • 01:11 Polis och räddningstjänst larmades till Ektorpsgatan i Norrköping med anledning av brand i en parkerad bil. Räddningstjänsten kunde släcka branden. Då det inte finns någon naturlig brandorsak misstänker polisen att branden var anlagd. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. En bil som stod parkerad bredvid den brinnande bilen har fått skador. Ägarna till båda bilarna har kontaktats. Det finns ingen misstänkt.
  • 04:15 Polis och räddningstjänst larmades till ett café på Sankt Persgatan i Norrköping med anledning av en brand. Någon hade krossat en ruta och kastat in något som har gjort att det började brinna. Branden släcktes av räddningstjänst. Då det bedömdes att branden hade kunnat sprida sig om inte räddningstjänsten var snabbt på plats rubriceras händelsen som försök till mordbrand. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och säkrat vissa spår. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Räddningstjänstens larm:

  • 22:09 Slottsgatan – Norrköping. Brand i byggnad. Brand i en uteservering, gasolbrännare som brinner. Ska brinna även i fasaden. Alla ute ur restaurangen, räddning på plats.
  • 23:21 Skäggetorp – Linköping. Brand i grillplats.
  • 01:13 Ektorpsgatan – Norrköping. Bil som brinner på parkering. Station Centrum på väg till platsen. Räddning på plats fullt utvecklad bilbrand. Två bilar drabbade.
  • 04:00 Drottninggatan 55 – Norrköping. Konstaterad brand räddningstjänst på plats. Fullt utvecklad brand inne i fastigheten. Sprinkler utlösta, påbörjar släckning. Station Centrum på plats och Station Kvillinge på väg.
error: