Aurora 23: Masskademoment vid fingerad robotattack

Dagens bild, Bild Östergötland, Kvarn

Den stora militärövningen Aurora 23 är igång och nu växlar Försvarsmakten upp tempot ytterligare. Nu syns fler och fler förband på vägarna runt om i landet.

Robotattack vid Malmens flygfält, 20230502

Idag fortsatte den stora militärövningen Aurora 23. Strax efter kl 9 på tisdagsmorgonen inträffade en fingerad robotattack, strax utanför Flygvapenmuseet vid Malmens flygfält. 200 personer deltog i övningen som bestod av ett masskademoment, 120 av dessa skadade fördes bla till ett fältsjukhus vid Skyttecentrum, någon kilometer från skadeplatsen. Även civila myndigheter, som polis, RTÖG och Region Östergötland, deltog i övningen.

Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson

Livgardet deltar i övning på Kvarns skjutfält, 20230427

Några av dessa har varit på väg till Prästtomta skjutfält strax utanför Borensberg. Däribland förband från P4, I13 och I21. Även Livgardet deltar i övningen, som både sker på skjutfälten och på stridsträningsanläggningen STA MOUT. Se bildspel nedan från övningarna i Kvarn.

Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Jeppe Gustafsson

Fakta, Aurora 23

Försvarsmaktsövningen Aurora 23 är den största nationella militära övningen på 30 år och samlar cirka 26 000 deltagare från både Sverige och internationella partnerländer. Armén, flygvapnet, marinen och hemvärnet ö, ihop med andra svenska myndigheter, övar på att försvara Sverige mot ett väpnat angrepp.

error: