Stort bildspel: En tillbakablick på 2022- Året i bilder

Året i bilder, Bild Östergötland

Här är en liten tillbakablick, i bildväg, på året 2022. Ett år som som vanligt varit nyhetstätt med händelser som väderhändelser, Ukraina-relaterade jobb, kravaller, konserter, riksdagsval med dess polikerbesök, sporthändelser med bland annat en SM-vecka i Linköping, kungabesök…och mycket mera. Här är i alla fall ett urval av året som gått. God fortsättning och Gott Nytt År!

Januari

BORENSBERG 20220120 Besvärligt på vägarna under snöstormen under natten mot torsdagen. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220102 Ett munskydd i en julgran dagen efter nyårsdagen. Corona-pandemin fortsätter att härja, senast med Omicron-viruset. Foto Jeppe Gustafsson
MEDEVI 20220120 Besvärligt på vägarna under snöstormen under natten mot torsdagen. Här ses en lastbil som kört av Riksväg 50 strax norr om Medevi. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220128 En person sköts till döds i stadsdelen Ekholmen under fredagsmorgonen. Foto Jeppe Gustafsson/TT

Februari

MOTALA 20220219 Två knölsvanar i Göta kanal efter lördagens snöfall. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220221 Adam Yngve, forskningsingenjör, Linköpings Universitet, vid en TMS-maskin som används för att ge magnetstimulering av hjärnan, under en fotografering den 21 februari 2022 i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
MOTALA 20220225 Krigsrubriker i dagstidningarna dagen efter Rysslands invasion av Ukraina. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220227 På söndagen donerades en stor mängd kläder och förnödenheter i Motala,för att köras till Polen mot den ukrainska gränsen. Polen är ett av många länder dit ukrainska flyktingar väntas efter Rysslands invasion tidigare i veckan. På bilden: Tatiana (till vänster) och Göran Hedfeldt har släkt i Ukraina och hjälper till med insamlingen. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20220228 Sveriges Jonas Jerebko under måndagens FIBA ​​VM-kvalmatch i basket, mellan Sverige-Kroatien i grupp C, i Stadium Arena, Norrköping. Foto Jeppe Gustafsson

Mars

VADSTENA 20220312 Kameramuseet i Vadstena läggs ned. Christer Elderud, till höger, ser till att dokumentera alla kameror innan de packas ned i lådor. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220327 Linköpings nr. 5 Nilla Fischer (K) med hennes son efter söndagens match i Damallsvenskan mellan Linköpings FC-Vittsjö GIK på Linköping arena. Senare under året meddelade Nilla att hon skulle avsluta karriären och bli polis. Foto Jeppe Gustafsson
MALMSLÄTT 20220329 Nytt styre i förarsätet? Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Moderaternas vice partiledare Elisabeth Svantesson Östergötlands under ett besök på Försvarsmaktens helikopterflygel vid Malmens flygbas. Foto Jeppe Gustafsson

April

LINKÖPING 20220414 Oroligt i Linköping under skärtorsdagen efter upplopp i stadsdelen Skäggetorp. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220414 Oroligt i Linköping under skärtorsdagen efter upplopp i stadsdelen Skäggetorp. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20220414 Polisen på plats efter upplopp efter att det danska högerextrema partiet Stram Kurs planerade att hålla en manifestation på två ställen i Östergötland.
Foto Jeppe Gustafsson
ÖREBRO 20220415 Tio skadade poliser, uppeldade polisbilar och ständig stenkastning. Kaosartade scener utspelade sig i Örebro på långfredagen när motdemonstranterna gick till attack inför den danska högerextremisten Rasmus Paludans manifestation i Sveaparken. Våldsamma upplopp har nu utbrutit i fyra städer som högerextremisten Rasmus Paludan besökt de senaste två dagarna. Bilden visar hur polisen förbereder sig inför manifestationen i parken. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
ÖREBRO 20220415 Tio skadade poliser, uppeldade polisbilar och ständig stenkastning. Kaosartade scener utspelade sig i Örebro på långfredagen när motdemonstranterna gick till attack inför den danska högerextremisten Rasmus Paludans manifestation i Sveaparken. Våldsamma upplopp har nu utbrutit i fyra städer som högerextremisten Rasmus Paludan besökt de senaste två dagarna. Bilden visar kravallpolis i parken.
Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
ÖREBRO 20220415 Tio skadade poliser, uppeldade polisbilar och ständig stenkastning. Kaosartade scener utspelade sig i Örebro på långfredagen när motdemonstranterna gick till attack inför den danska högerextremisten Rasmus Paludans manifestation i Sveaparken. Våldsamma upplopp har nu utbrutit i fyra städer som högerextremisten Rasmus Paludan besökt de senaste två dagarna.
Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
ÖREBRO 20220415 Tio skadade poliser, uppeldade polisbilar och ständig stenkastning. Kaosartade scener utspelade sig i Örebro på långfredagen när motdemonstranterna gick till attack inför den danska högerextremisten Rasmus Paludans manifestation i Sveaparken. Våldsamma upplopp har nu utbrutit i fyra städer som högerextremisten Rasmus Paludan besökt de senaste två dagarna. Bilden visar kravallpolis.
Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
ÖREBRO 20220415 Tio skadade poliser, uppeldade polisbilar och ständig stenkastning. Kaosartade scener utspelade sig i Örebro på långfredagen när motdemonstranterna gick till attack inför den danska högerextremisten Rasmus Paludans manifestation i Sveaparken. Våldsamma upplopp har nu utbrutit i fyra städer som högerextremisten Rasmus Paludan besökt de senaste två dagarna. Bilden visar barrikader på vägen utmed parken.
Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
ÖREBRO 20220415 Tio skadade poliser, uppeldade polisbilar och ständig stenkastning. Kaosartade scener utspelade sig i Örebro på långfredagen när motdemonstranterna gick till attack inför den danska högerextremisten Rasmus Paludans manifestation i Sveaparken. Våldsamma upplopp har nu utbrutit i fyra städer som högerextremisten Rasmus Paludan besökt de senaste två dagarna. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
ÖREBRO 20220415 Tio skadade poliser, uppeldade polisbilar och ständig stenkastning. Kaosartade scener utspelade sig i Örebro på långfredagen när motdemonstranterna gick till attack inför den danska högerextremisten Rasmus Paludans manifestation i Sveaparken. Våldsamma upplopp har nu utbrutit i fyra städer som högerextremisten Rasmus Paludan besökt de senaste två dagarna. Bilden visar de utbrända polisbussarna på kvällen och efterlämnat sjukvårdsmaterial intill. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
LINKÖPING 20220417 Nya våldsamma upplopp med stenkastning och bilbränder skedde på söndagen i Skäggetorp i Linköping. Fältare på plats i Skäggetorp. Ett rött hjärta på en stenmur i stadsdelen. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
LINKÖPING 20220417 Nya våldsamma upplopp med stenkastning och bilbränder skedde på söndagen i Skäggetorp i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
LINKÖPING 20220417 Nya våldsamma upplopp med stenkastning och bilbränder skedde på söndagen i Skäggetorp i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
NORRKÖPING 20220417 Nya våldsamma upplopp med stenkastning och bilbränder skedde på söndagen i Ringdansens centrum i Norrköping. Tre personer skottskadades i samband med ett polisingripande. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
NORRKÖPING 20220417 Nya våldsamma upplopp med stenkastning och bilbränder skedde på söndagen i Ringdansens centrum i Norrköping. Tre personer skottskadades i samband med ett polisingripande. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
NORRKÖPING 20220417 Nya våldsamma upplopp med stenkastning och bilbränder skedde på söndagen i Ringdansens centrum i Norrköping. Tre personer skottskadades i samband med ett polisingripande. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
NORRKÖPING 20220417 Nya våldsamma upplopp med stenkastning och bilbränder skedde på söndagen i Ringdansens centrum i Norrköping. Tre personer skottskadades i samband med ett polisingripande. Bilden visar poliser som vilar på söndagskvällen. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20220418 Dagen efter det våldsamma upploppet i Ringdansen centrum i Navestad, Norrköping. Tre personer skottskadades i samband med polisingripande på platsen. Det har varit oroligt på flera håll i landet under påskhelgen och i Östergötland har det blossat upp oroligheter både i Linköping och Norrköping när Stram kurs, med partiledare Rasmus Paludan, skulle manifestera med att bränna koranen i Östergötland. Bilden visar någon passerar en utbränd bil. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
NORRKÖPING 20220418 Dagen efter det våldsamma upploppet i Ringdansen centrum i Navestad, Norrköping. Tre personer skottskadades i samband med polisingripande på platsen. Det har varit oroligt på flera håll i landet under påskhelgen och i Östergötland har det blossat upp oroligheter både i Linköping och Norrköping när Stram kurs, med partiledare Rasmus Paludan, skulle manifestera med att bränna koranen i Östergötland. Bilden visar någon som hittat en fylld molotov cocktail på platsen. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
NORRKÖPING 20220418 Förstörd polisbil efter stenkastningen i helgen under upploppen efter att det danska högerextrema partiet Stram Kurs (på engelska: Hard Line) planerade att hålla en ny demonstration i Norrköping, Sverige. Totalt ska 26 poliser och minst 14 privatpersoner ha skadats under upploppen. 3 personer har skadats av skottlossning, skott av polis i självförsvar, enligt polisen. 20 polisfordon har vandaliserats eller förstörts. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220420 En fotografs skor fotograferade efter 5 upplopp under fyra dagars tid i tre olika städer under påsken 2022. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20220420 På onsdagen träffade Sveriges statsminister Magdalena Andersson de poliser som var i tjänst under helgens upplopp i Navestad, Norrköping, och träffade även kommunstyrelsens ordförande och representanter från lokalsamhället.
Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20220420 På onsdagen träffade Sveriges statsminister Magdalena Andersson de poliser som var i tjänst under helgens upplopp i Navestad, Norrköping, och träffade även kommunstyrelsens ordförande och representanter från lokalsamhället.
Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20220421 Efter påskhelgens kravaller besökte Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna, stadsdelen Skäggetorp i Linköping. På plats i området träffade han media och allmänhet och presenterade ett nytt förslag på kriminalpolitiskt område.
Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20220421 Efter påskhelgens kravaller besökte Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna, stadsdelen Skäggetorp i Linköping. På plats i området träffade han media och allmänhet och presenterade ett nytt förslag på kriminalpolitiskt område.
Foto Jeppe Gustafsson

Maj

MOTALA 20220503 Heat 3, Oskar Fajfer (Piraterna) i speedwaymatchen i Elitserien mellan Piraterna-Dackarna på tisdagskvällen på TBM arena.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220507 Kamelerna Leia och Smilla agerade brobyggare under Arabkulturfestivalen i Motala stadspark på lördagen. Det finns mellan 2 500 och 3 000 arabisktalande personer i Motala kommun. De flesta kommer från Irak, Libanon och Syrien. Den arabiska kulturen finns sida vid sida med det svenska kulturarvet. Syftet med lördagens festival var att lyfta fram arabisk kultur genom mat, musik, dans, kläder och litteratur.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220510 Maria Moraes (MP) under en fotografering den 10 maj 2022 i Linköping.
Foto Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
LINKÖPING 20220512 Charlotte Rohlin, tidigare fotbollsspelare i Linköping FC och landslaget, berättar i sitt hem om sin cancerdiagnos. Här med en låda med artiklar, klipp och bilder från hennes karriär, som hennes föräldrar sparat.
Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
MOTALA 20220512 Masarnas nr. 6 Philip Hällström-Bängs kraschar i speedwaymatchen i Elitserien mellan Piraterna-Masarna på torsdagskvällen på TBM arena.
Foto Jeppe Gustafsson
UPPSALA 20220514 Partiledaren för det högerextrema partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, kom till Uppsala i lördags. Polisen gav honom först tillstånd på Vaksala torg, men platsen har ändrats till Österplan.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220518 Gatushowen “Last Call”, med “ReAct! – Actions moving”, på Stora Torget i Motala, Sverige, under onsdagskvällen. “Last Call” är en föreställning som följer flödet av dagens kommunikation och ger publiken möjligheter att interagera genom att ringa vår telefonkiosk. Foto Jeppe Gustafsson
GLÄNÅS 20220525 Prinsessan Estelle besökte under onsdagen Östergötlands län för första gången sedan 2014. Under dagen invigde prinsessan bland annat den tio år gamla naturum Tåkern vid Tåkern fågelsjö, strax utanför Vadstena. Estelles föräldrar H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H Prins Daniel var också på plats vid besöket.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220529 103-årige Rut Larsson från Mjölby har en dröm att bli världens äldsta fallskärmshoppare. På Mors dag ska hon hoppa fallskärm för andra gången i sitt liv på Linköpings Fallskärmsklubb i Motala och slå amerikanskan Kathryn Hodges rekord från 2020. Foto Jeppe Gustafsson / TT

Juni

MOTALA 20220601 En katt som fångat en långsam kopparödla på en parkeringsplats i onsdags i Motala. Foto Jeppe Gustafsson
VADSTENA 20220603 Som en del av firandet av svenska marinens 500-årsjubileum genomförde Röjningsdykardivisionen ett roddlopp på Göta kanal den 3 till 7 juni. Loppet startade i Vadstena och avslutades i Söderköping, med avtäckning av ett minnesmärke. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20220606 Firandet av Sveriges nationaldag i och runt Olaiparken i centrala Norrköping. En kvinna poserar med svensk flagga vid en bil under bilmässan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20220610 Glada studenter under firandet av Studenten, Mjölby kyrka. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220617 Stig Johansson , från Fagersanna, i starten av Vätternrundan i Motala. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220618 Kosovare Asllani under en fotografering på Stångebrofältet i Linköping. Photo: Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
MOTALA 20220618 Cyklister i kvällssolen efter målgången av Vätternrundan, världens största cykelmotionslopp. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220619 I den andra valomgången onsdagen den 8 juni valdes Martin Modéus till Svenska kyrkans nya ärkebiskop. Martin Modéus tas emot i en gudstjänst i Uppsala domkyrka den 4 december 2022. Här under en prästvigning i Linköpings domkyrka, Linköping, under söndagen. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220620 En nykläckt blåmes (Cyanistes caeruleus) som ramlat ur sitt bo. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220621 En bäver vid strandkanten av Motala ström, i Motala, på tisdagskvällen. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220622 Det brinner i ett flerfamiljshus i Skäggetorp i Linköping. Enligt räddningstjänsten har branden startat i en lägenhet och sedan spridit sig upp på vinden.
Foto Jeppe Gustavsson / TT
MOTALA 20220626 Det soliga och varma vädret fortsätter. Under hela helgen kommer Östergötlands län att ha temperaturer på runt 30 grader. SMHI har nu gått ut med en varning för höga temperaturer i stora delar av Östergötlands län. Här bild från Göta kanal vid “Gamla Motala verkstad”. Här är någon som dyker från Treöresbron. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220628 Nils van der Poel talar under sin föreläsning “Motivation – min svagaste länk” på mötesplatsen under SM-veckan i Linköping den 28 juni 2022 i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
MOTALA 20220629 The Ark spelar i Gamla Motala Verkstad, Motala. Bandet gör sin premiär i gamla lokverkstaden i staden. Foto Jeppe Gustafsson

Juli

LINKÖPING 20220701 SM-veckan under fredagen i Linköping. Wakeboard på Kinda kanal. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220701 SM-veckan under fredagen i Linköping. Här kanotpolo på Kinda kanal. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220701 SM-veckan under fredagen i Linköping, SM i cykel i centrala stan. P
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220701 SM-veckan under fredagen i Linköping. Svenska mästerskapen i Aquabike (jetski) på Kinda kanal i centrala Linköping. Den femfaldige världsmästaren höll trycket. Emma-Nellie Örtendahl tog SM-guld i aquabike efter en jämn kamp. – Jäkligt bra, sa hon, till Sveriges Television, efter loppet. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220702 SM-veckan under lördagen i Linköping. Rugby 7s match, Stångebrofälte, Enköping rugby club vs. Göteborg rugby club (blue dresses).
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220702 SM-veckan under lördagen i Linköping, orientering sprintstafett.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220702 SM-veckan under lördagen i Linköping. Beach soccer, semifinal mellan Bemannia FC Stockholm – YMCA Linköping, på Borggården.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220702 SM-veckan under lördagen i Linköping. Beach soccer, semifinal mellan Bemannia FC Stockholm – YMCA Linköping, på Borggården.
Foto Jeppe Gustafsson
BERG 20220709 Kung Carl Gustaf och drottning Silvia ombord på M/B Stockholm anländer till Bergs slussar, Bergsbassängen, i samband med Göta kanals 200-årsjubileum. Tyra Sjöberg, 6, från Ljungsbro lämnar en bukett till drottning Silvia. Foto Jeppe Gustafsson / TT
BORENSBERG 20220709 Kung Carl Gustaf och drottning Silvia vid Göta Hotell i samband med Göta kanals 200-års jubileum.Till vänster Magnus Hall, styrelseordförande, AB Göta kanalbolag och till höger Roger Altsäter, vd Göta kanalbolag.
Foto Jeppe Gustafsson / TT
MOTALA 20220710 Dubbel regnbåge över Motala.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220713 En supermåne över trädtopparna vid sjön Boren under den sena kvällen mot torsdagen. Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 20220715 Vardagsliv, Glasbruksgatan Södermalm, Stockholm.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220718 Reportage om fotbollen i Linköping, till Sport Expressen. Intervju med Murdock Amartey, initiativtagare och grundare av “Interkontinental fotbollsklubb Linköping akademi”. Här fotograferad på en fotbollsplan i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220720 Aytan Aliyeva från Linköping svalkar sig i Folke Filbyter statyns vatten på Stora torget i Linköping.
Foto Jeppe Gustafsson / TT
VADSTENA 20220720 Nostalgiafton, vid Vadstena slott. Ung raggare vet hur han ska posera framför kameran.
Foto Jeppe Gustafsson
GODEGÅRD 20220729 En arbetsolycka har inträffat vid järnvägen i Godegård i Motala. En korg på en skylift välte, två personer befann sig i korgen och utförde arbete. Ytterligare en tredje person, som befann sig på marken fördes till sjukhus. En av personerna skadades allvarligt.
Foto Jeppe Gustafsson
REJMYRE 20220729 Europe, med Joey Tempest, under Skogsröjet musik festival, i Rejmyre.
Foto Jeppe Gustafsson
REJMYRE 20220729 Publik under Skogsröjet musik festival, i Rejmyre.
Foto Jeppe Gustafsson

Augusti

ÖREBRO 20220801 Reportage efter alla skjutningar som skett på kort tid i Örebro. Senast under lördagen sköts en person till döds i stadsdelen Vivalla i staden. Bilden visar polispatrull som söker efter bevis och därefter fann en övergiven cykel i en skogsdunge strax intill lördagens mordplats.
Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
MOTALA 20220803 Konsert med Molly Sandén i Lokverkstan, Motala.
Foto Jeppe Gustafsson
ÖREBRO 20220804 SHL blir en storstjärna rikare nästa säsong. Mathias Bromé är nämligen klar för en återkomst till Örebro. Han har skrivit på ett sexårsavtal med klubben som börjar gälla till hösten.
Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
MOTALA 20220810 Ulf Lundell i Lokverkstan, Motala.
Foto Jeppe Gustafsson
VADSTENA 20220812 Skördetider i augusti. Ett rådjur sticker upp huvet i ett fält strax utanför Vadstena. Medans det går att gömma sig innan tröskorna börjar att skörda fälten…
Foto Jeppe Gustafsson
ÖREBRO 20220816 Reportage på Herman Liv, hockeymålvakt i Örebro HK J18, har på egen hand flyttat till Örebro från Jönköping. Han blev nyss uttagen till Småkronorna. Hermans pappa, Stefan Liv, var en legendarisk ishockeymålvakt som spelade i HV71 och i Tre Kronor. Han dog 7 september 2011 i en flygplansolycka nära Jaroslavl i Ryssland.
Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
VADSTENA 20220817 Stjärnklar natt, Hagebyhöga, strax utanför Vadstena.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220818 Karin Holstensson driver lantbruk med bland annat spannmål, kycklinguppfödning och skog. Reportage från gården strax norr om Motala.
Foto Jeppe Gustafsson/Ekologiskt lantbruk
NORRKÖPING 20220825 Liberalernas partiledare Johan Pehrson (l) besökte Bråvallagymnasiet, Norrköping, dagarna innan riksdagsvalet.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220826 Under fredagen besökte partiordförande och statsminister Magdalena Andersson (till höger i bilden), Sveriges Socialdemokratiska Parti, en öppen fotbollsträning för tjejer på Skarpans IP, Linköping. Anledningen till besöket var bland annat för att prata om det stundande riksdagsvalet. Bilden: En fotograf har hamnat mitt i spelet.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220826 Internationell matmässa på Linköping Stadsfest. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220827 Kraftigt regn över Östergötland under lördagskvällen. Här bild från Motala. Översvämmad väg vid Södra allén i Motala. Polis på plats. Foto Jeppe Gustafsson

September

220902 Annelie Hägg (c), kommunalråd och ordförande i Kommunstyrelsen, Eksjö, angående vattenbristen Eksjö. Här fotograferad utanför Eksjö stadshus.
Foto: Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
MOTALA 20220908 Det svenska riksdagsvalet äger rum söndagen den 11 september. Förtidsväljare ses här under torsdagseftermiddagen i en vallokal i ett bibliotek i Motala.
Foto Jeppe Gustafsson
KINGSÄNGEN 20220910 Under lördagen öppnade Livgardet och Försvarsmakten i Kungsängen, Stockholm, upp för allmänheten. Under dagen kunde allmänheten bland annat träffa specialister för strid i skogs- och stadsmiljö, titta på utrustning, utmana sin egen styrka och se en militär uppvisning. Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 20220910 Det svenska riksdagsvalet äger rum söndagen den 11 september. Lördagen den 10 september deltog Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (framtill på bilden), Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson och tidigare finansminister Anders Borg under ett gemensamt torgmöte på scenen på Sergels torg.
Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 20220910 Det svenska riksdagsvalet äger rum söndagen den 11 september. Lördagen den 10 september höll Centerpartiets partiledare Annie Lööf torgmöte på scenen på Sergels torg. Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 20220911 Det svenska riksdagsvalet, valdagen, under söndagen i Stockholm, Sverige. På bilden: En vallokal på Östermalm, Stockholm, Sverige. Här är en bild från när vallokalen öppnade klockan 8 på söndagsmorgonen. Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 20220911 Det svenska riksdagsvalet, valdagen, under söndagen i Stockholm, Sverige. På bilden: Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson under valdagen, här när han röstat på Östermalms bibliotek, Stockholm.
Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 20220911 Det svenska riksdagsvalet, valdagen, under söndagen i Stockholm, Sverige. På bilden: Svenska Socialdemokratiska partiet vid Stockholm Waterfront Conference Center i Stockholm, Sverige. På bilden: Partiledare Magdalena Andersson anländer och möter pressen.
Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 20220911 Det svenska riksdagsvalet, valdagen, under söndagen i Stockholm, Sverige. På bilden: Sveriges Televisions sändning under valkvällen. På bilden: Anders Holmberg och Camilla Kvartoft.
Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 20220911 Det svenska riksdagsvalet, valdagen, under söndagen i Stockholm, Sverige. På bilden: Sveriges Televisions sändning under valkvällen. Från vänster Magdalena Andersson (s) och Ulf Kristersson (m).
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220920 Inflationen har stigit snabbt och är hög både i Sverige och utomlands. För att få ner den höga prisökningstakten har centralbanker världen över höjt sina styrräntor i snabb takt. Direktionen i Sveriges riksbank har därför beslutat att höja styrräntan med 1 procentenhet till 1,75 procent.
Foto Jeppe Gustafsson

Oktober

MANTORP 20221001 Prins Carl Philip Bernadotte vann det andra racet i lördagens Porsche Sprint Challenge Scandinavia i Grande Finale på Mantorp Park, Mantorp, Sverige. Här med sina barn prins Gabriel och prins Julian under prisceremonien.
Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20221003 Generell bild, här galleria Linden, i Norrköping city den 3 oktober 2022 i Norrköping. Foto: Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
MOTALA 20221007 En kvinna mördades i en bostad i Motala på torsdagskvällen. En misstänkt gärningsman greps och anhölls.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20221012 Under onsdagskvällen hedrades den kvinna, som under förra veckan mördades, med ett fackeltåg i centrala Motala. Tåget och ceremonin på torget arrangerades av Motala kvinnojour. Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20221014 Intervju med den tidigare skidskyttestjärnan Björn Ferry om sin tidigare karriär, sitt miljöengagemang och om sitt uppdrag som expert i SVT:s Vinterstudion.
Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
LINKÖPING 20221028 Stefan Redéen, Överläkare Linköpings universitetssjukhus under ett reportage. Här möter Stefan undersköterskan Albina i korridoren på Kirurgiska kliniken. Foto Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
OMBERG 20221029 Blåsigt väder under lördagen vid Omberg. En fiskare försöker att stå kvar när de tunga vågorna slår in vid Stocklycke hamn.
Foto Jeppe Gustafsson

November

MOTALA 20221105 Alla helgons dag på Motala kyrkogård i Motala, Sverige, under lördagskvällen. Många på plats för att tända ljus under dagen och kvällen.
Foto Jeppe Gustafsson
KUMLA 20221106 Tidigare i år skrev racerföraren Marcus Ericsson in sig i historieböckerna när han vann ett av världens mest prestigefyllda racingevenemang, Indy 500, som andra svensk någonsin. Marcus hedrades på söndagen i sin gamla hemstad och tog med sig den ikoniska pokalen, den legendariska Borg-Warner Trophy, för att visa upp sin hemstad.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20221109 Räddningstjänsten på plats under en brand i en restaurang på Ekön i Motala under natten mot onsdagen. Även livsmedelsbutiken Östenssons, som ligger intill där branden startade, drabbades hårt.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20221121 Seasonal weather. Kraftigt snöfall under måndagseftermiddagen i Motala, Sverige. Statens meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI) har utfärdat vissa varningar för snöfall som kan påverka trafiken i delar av Götaland. På bilden: Hästar i en hage.
Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20221127 Filmkollektivet Crazy Pictures under en intervju kring arbetet med den nya filmen UFO Sweden, den 27 november 2022 i Norrköping. Bilden frv Victor Danell, Hannes Krantz, Rasmus Råsmark, Olle Tholén (i mitten) och Albin Pettersson.
Foto Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
NORRKÖPING 20221127 Föreningen Ufo Sverige under en intervju kring föreningen och dess arbete och om “Arkivet för UFO-forskning”, den 27 november 2022 i Norrköping. Archives for the Unexplained (AFU) är en ideell stiftelse som även förvaltar riksorganisationen UFO-Sveriges arkiv och bibliotek. Arkivet har sitt säte i Norrköping och är världens största arkiv och bibliotek inom ämnena UFO, forteana, kryptozoologi och paranormala fenomen. Bilden: Clas Svahn, Riksorganisationen Ufo Sverige.
Foto Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
MOTALA 20221129 Under natten till tisdagen inkom ett bombhot mot Mariebergsskolan i Motala. Polis har varit på plats under tisdagsmorgonen, men vid lunchtid hävdes avspärrningarna. Ingen skadades, men elever och personal evakuerades från fastigheten under flera timmar.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20221130 Det 22:a fotbolls-VM, det äger rum i Qatar från 20 november till 18 december 2022. Detta är det första fotbolls-VM som hålls i arabvärlden. Qatar 2022 kommer också att vara det första världsmästerskapet någonsin som arrangeras under vintermånaderna på norra halvklotet, med start i november och slut i december.
Foto Jeppe Gustafsson

December

MOTALA 20221203 Räddningstjänsten larmades om en brand inne på Royal Bio på lördagskvällen. Det visades som vara en popcornmaskin som brunnit.
Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20221207 Det är stora problem i tågtrafiken på många håll i Sverige under onsdagskvällen. Många tåg har stannat. Efter det tekniska felet i Trafikverkets telefonsystem har trafiken nu satts igång igen. På bilden: Resenärer på Mjölby centralstation.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20221213 Flygvapnets transportflygplan TP 84 Hercules, från Skaraborgs Flygflottilj, F7, under en flygning över Motala under tisdagen. Formationsflygning – julgransflygning, är ett sätt för flygvapnet att visa närvaro, som en garant för medborgarnas säkerhet mot yttre hot, på platser där Försvarsmakten kanske inte syns särskilt ofta, skriver Försvarsmakten i en pressmeddelande.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20221216 Juldekorationer i centrala Linköping, fotograferade under fredagskvällen.
Foto Jeppe Gustafsson
error: