Ny bok av Billeson: “Linköping på 1990-talet”

Fotografi, Bild Östergötland

Nu har den nya boken “Linköping på 1990-talet” släppts. Boken är en i raden av böcker om Linköping under olika årtionden. Den här boken liksom den förra är ett samarbete mellan författaren Hans Nilsson som skrivit texterna och fotografen Göran Billeson som varit bildredaktör och tagit de flesta bilderna.

  • Boken bjuder på en resa fylld av sånt du minns och sånt du glömt. Det blir en nostalgitripp bland nattklubbar, modevisningar, dramatiska kidnappningar, lågkonjunktur, de första trevande stegen in i den digitala tidsåldern, jubileer, bränder, hockeyframgångar och mycket mer.
  • För första gången i den populära bokserien om Linköping på olika årtionden är bilderna i färg. Se några av bilderna nedan.
  • Boken finns att köpa på Linköpings bokhandel eller Dibb förlag.

När vi lämnade 1990-talet var det extra högtidligt – ett nytt millennium stundade Mitt i firandet var många ändå oroliga för en katastrof när all modern teknik skulle klappa ihop vid tolvslaget. Somliga hade fyllt badkaren och vidtagit andra försiktighetsåtgärder helt i onödan. Det mesta var som vanligt när vi växlade över till 2000-talet.

Dibb förlag
Storgatan i Linköping december 1996.
Foto Göran Billeson
Linköpings Stifts prästmöte 1997.
Foto Göran Billeson
Polishunds SM i Linköping 1995.
Foto Göran Billeson
Regnoväder över Linköping i augusti 1990.
Foto Göran Billeson
Biblioteksbranden i Linköping 960921.
Foto Göran Billeson
Bokens omslag.
Ladugårdsbrand norr om Ljungsbro 1993 .
Foto Göran Billeson
Tips om att någon kastat en cigarett i en brevlåda vid Universitetssjukhuset 1994 .
Foto Göran Billeson

 

error: