Återblicken-Bildspel: Månadens bilder (jan-mars)

Återblicken, Månadens bilder

Här kommer ett urval och en återblick, i bildväg, från månaderna januari, februari och mars.

MOTALA 20220222 Ett ansiktsskydd i en julgran dagen efter nyårsdagen. Coronapandemin fortsätter att härja, senast med Omicron-viruset. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220119 En person fördes till sjukhus efter en misstänkt skottlossning i Skäggetorp i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
MEDEVI 20220120 Besvärligt på vägarna under snöstormen under natten mot torsdagen. Här ses en lastbil som kört av Riksväg 50 strax norr om Medevi. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20220120 Besvärligt på vägarna under snöstormen under natten mot torsdagen. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220124 Vaccinationslokal i Luxor-huset. Covid-19 vaccinering. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220124 Studieförbundet, NBV, öppnar 100 minibibliotek runt om i Sverige för att göra litteraturen tillgänglig för fler. Alla timmar på dygnet. Den 20 januari 2022 invigdes 100 minibibliotek från Abisko i norr till Smygehuks i södra Sverige. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220127 Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord efter en skottlossning i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson/TT
VADSTENA 20220129 Storm Malik under lördagskvällen. Här jobbar räddningstjänsten med omkullblåst träd i höjd med Hov. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220204 Centerpartiets partiledare Annie Lööf under Centerpartiets kommundagar i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
ORRSLÄTTEN 20220214 Strax innan 09-tiden på måndagen inträffade en olycka på riksväg 51. En lastbil med släp hade då lagt sig över vägen i närheten av Orrslätten på gränsen mellan Östergötland och Örebro län. Den var lastad med svavelsyra och en större mängd läckte ut. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220218 Ericsson, Linköping, Sweden. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220219 Två knölsvanar i Göta kanal efter lördagens snöfall. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 220221 En TMS-maskin som används för att ge magnetstimulering av hjärnan. Foto Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
VADSTENA 20220221 Stormen Franklin ställer till problem i Europa och nu drar stormen in över Sverige. Kollektivtrafiken är avstängd på flera håll i landet och det är många olyckor på vägarna. Upp till tre decimeter snö kan falla och väderinstitutet SMHI har gått ut med orange varningar om kraftigt snöfall och kraftiga vindar för stora delar av Svealand och Götaland. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220223 Istappar från ett hus i ett bostadsområde under onsdagen. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220225 Krigsrubriker i dagstidningarna dagen efter Rysslands invasion av Ukraina. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220226 Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina hölls en demonstration i Linköping, Sverige, på lördagen för att visa stöd till krigets offer. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220226 Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina hölls en demonstration i Linköping, Sverige, på lördagen för att visa stöd till krigets offer. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220226 Hockey event med matcher på Stora Torgets isbana. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220227 På söndagen donerades en mängd kläder och förnödenheter i Motala, Sverige, för att köras till Polen mot den ukrainska gränsen. Polen är ett av många länder dit ukrainska flyktingar väntas efter Rysslands invasion tidigare i veckan. På bilden: Tatiana (till vänster) och Göran Hedfeldt har släkt i Ukraina och hjälper till med insamling. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20220228 Sveriges nr. 33 Jonas Jerebko under måndagens FIBA ​​VM-kvalmatch i basket, mellan Sverige-Kroatien i grupp C, i Stadium Arena, Norrköping, Sverige. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20220301 På tisdagskvällen höll Sveriges statsminister Magdalena Andersson (till vänster) ett tal till den svenska nationen med anledning av det rådande säkerhetsläget efter Rysslands invasion av Ukraina. Foto Jeppe Gustafsson
VADSTENA 20220312 Kameramuseet i Vadstena läggs ned. Christer Elderud dokumenterar kamerorna. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220316 Milan Jovanovic, lärare i idrott- och hälsa på Elsa Brändströms skola i Linköping som gjort ett specialarbete om flickor i utsatta områden och bristande betyg i simundervisningen. Foto Jeppe Gustafsson/ Tidningen Läraren
VADSTENA 20220326 Klosterliljorna, blommar nu i Munkträdgården i centrala Vadstena, under lördagen i Vadstena, Sverige. Enligt en sägen var det den heliga Birgittas godsherre som tog med sig växten under 1300-talet till Sverige och Vadstena. I bakgrunden: Röda tornet (på svenska: Rödtornet). Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220327 Ett hjärta av trä i de ukrainska färgerna för att hedra invånarna och landet under kriget och Rysslands invasion av landet. Fotograferad i Linköping i söndags. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20220327 Linköpings nr. 23. Cornelia Kapocs och Vittsjös nr 4 Clare Polkinghorn under söndagens match i Damallsvenskan mellan Linköpings FC-Vittsjö GIK på Linköping arena. Foto Jeppe Gustafsson
MALMSLÄTT 20220329 Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Moderaternas vice partiledare Elisabeth Svantesson besökte Östergötlands län. Här under ett besök på Försvarsmaktens helikopterflygel på Malmens flygbas. Foto Jeppe Gustafsson
error: