Stort bildspel: Året i bilder-En tillbakablick på 2021

Bildreportage, Bild Östergötland.

Här kommer en tillbakablick av det gångna året 2021, i bildväg. God fortsättning och Gott Nytt År!

Januari

MOTALA 20210102 Bandy i elitserien mellan IFK Motala och Hammarby på K Bygg arena (isstadion). Bilden: Supportrar utanför stängslet innan matchen ska börja. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210113 Gamla mobiltelefoner på Motala motormuseum. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210102 Bandy i elitserien mellan IFK Motala och Hammarby på K Bygg arena (isstadion). Bilden: IFK:s Simon Fröjd. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20210127 Rutinerade långfärdsskrinnare träffades och åkte långfärdsskridskor på sjön Boren under onsdagskvällen. Kvällen bjöd på fem minusgrader, perfekt is och månsken (innan månen försvann bakom molnen). Perfekt aktivitet i dessa coronatider. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210111 Snöfall och vinterväder under måndagen. SMHI varnade för att det kunde bli besvärligt på vägarna under dagen. Några som är ute vid sjön Vättern under ovädret. Foto Jeppe Gustafsson

Februari

MEDEVI 20210202 En lastbil kolliderade med en mindre skolbuss i höjd med Medevi under tisdagsmorgonen. Ett tiotal elever klarade sig med lindriga skador. Piolis, räddningstjänst och polis på plats. Foto Jeppe Gustafsson/TT
MOTALA 20210204 Det är rejält kallt på många håll i landet då Kung Bore har slagit till ordentligt. Radiomasterna i Motala mot en gnistrande himmel. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210206 Isspeedway på sjön Boren. Foto Jeppe Gustafsson
VALDEMARSVIK 20210209 Snöröjaren Per Ählman tar en paus efter det kraftiga snöfallet i Valdemarsvik natten och morgonen mot tisdagen. Enligt uppgifter ska det fallit uppemot 40-50 cm snö i området under den aktuella tiden. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210213 Många var ute på isarna under det fina vintervädret under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210223 Tappat munskydd utanför Saab arena som är förberett för massvaccinering mot coronaviruset. Region Östergötland och Visit Linköping gjort om arenans entré till en vårdinrättning. Utmed arenans ena långsida har 20 bås byggts upp och här ska 20 personer få sin vaccindos samtidigt. Foto Jeppe Gustafsson

Mars

VETLANDA 20210303 Åtta personer skadades i samband med en attack med ett tillhygge i centrala Vetlanda under onsdagseftermiddagen. Alla vårdas på sjukhus varav tre är allvarligt skadade. Den misstänkte gärningsmannen sköts av polis när han skulle gripas. Polisen har rubricerat attacken som mordförsök men utreder eventuellt terrormotiv. Foto Jeppe Gustafsson
210308 Nick Sörensen poserar för ett porträtt under en fotografering den 8 mars 2021 i Linköping. Foto: Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
LINKÖPING 20210310 Skyltar under onsdagen, vid I-huset i Linköping, om coronarestriktioner att sitta en person per bord vid en Ikea-restaurang. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210311 Filip Korošec vann torsdagskvällens final i Blåsmusikpriset 2021 i Crusellhallen i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210319 Grön transport i Linköping med DB Schenkers paketbil i cykelformat. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210327 Lika som bär? En tjugolapp och en femtiolapp. Foto Jeppe Gustafsson

April

LINKÖPING 20210707 Poliser utanför Linköpings tingsrätt. Under onsdagen påbörjades en åtta veckor lång rättegång gällande mordet i Ingelsta och dubbelmordet utanför en nattklubb i Norrköping. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210407 Saga teatern har renoverats vid flera tillfällen senaste åren. Truels Olin, utvecklingschef, berättar mer. Foto Jeppe Gustafsson/Vi Linköping
MOTALA 2021 Snöfall och snörök under det snöoväder som drog in över Östergötland under söndagen. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210415 Strax innan kl 11 på torsdagsförmiddagen fick polisen larm om att en kvinna i 45-årsåldern attackerats av en person i eller vid Resecentrum i Linköping. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen. Senare under dagen kom uppgifter om att kvinnan avlidit av sina skador. En man som gripits är misstänkt för dådet. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210418 Blommor och ljus på den plats vid resecentrum vid Linköpings centralstation där en kvinna mördades tidigare i veckan. Under veckan har flera uppmärksammade våldsdåd mot kvinnor inträffat i landet. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210418 Rosengårds nr 17 Caroline Seger efter söndagens match mellan Linköpings FC och FC Rosengård på Linköping arena. Foto Jeppe Gustafsson

Maj

MOTALA 20210507 Årets kanalsäsong har startat. Under fredagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till ett dieselutsläpp i Göta kanal, då en större båt läckt ut drivmedel. Foto Jeppe Gustafsson
VADSTENA 20210511 År 2021 är det 500 år sedan Gustav Vasa utsågs till riksföreståndare i Vadstena. Tom Andersson, slottsfogde på Vadstena slott. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210523 Storbrand i flerfamiljshus på Sörgårdsgatan i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20210526 Svetsarbeten vid bygget av Postnord/Bauhaus nya logistikcenter i Malmölandet i staden Norrköping. Reportage om byggpulsen i Norrköping. Foto Jeppe Gustafsson/Byggnadsarbetaren

Juni

LINKÖPING 20210604 Första matchen med hemmapublik på läktarna på väldigt länge under fredagens match i Damallsvenskan mellan Linköpings FC-Hammarby på Linköping arena. Här ses hemmasupportrarna Stefan och Carina Johnsson strax innan matchstart. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210608 Heat 1 med världsmästaren och Vetlandas nr 1 Bartosz Zmarkzliki (vit huva) i speedwaymatchen i Elitserien mellan Piraterna-Vetlanda under tisdagskvällen på RMV Skog Arena . Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210611 Glada studenter under fredagens utspring på Platengymnasiet i Motala. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210627 Författaren Josefin Sandblom, 42, från Motala är aktuell med sin fjärde bok och har använt skrivandet för att belysa ett problem som hon har levt med, och burit runt på, i hela sitt liv: Sin selektiva ätstörning. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson

Juli

MALEXANDER 20210701 Under kvällen mot torsdagen sköts en polis ihjäl på öppen gata i Göteborg. Detta river upp sår i orten Malexander. Strax utanför samhället sköts poliserna Olle Borén och Robert Karlström ihjäl då de jagat rånare efter ett bankrån i Kisa. Astrid Gladh, mor till den mördade polisen Robert Karlström, på platsen där det hemska inträffade 1999. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
NORRKÖPING 20210703 Jubel efter IFK Norrköpings 3-2 mål som gjordes av nr 19 Lucas Lima i lördagens match i allsvenskan mellan IFK Norrköping-Malmö FF på Platinumcars arena. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 20210711 Örebro flygplats. Bärgning av flygvraket efter den otäcka flygolycka då nio personer omkom i en krasch i samband med fallskärmshoppning. Foto Jeppe Gustafsson
ÖDESHÖG 20210725 Några som väntar på att elbilar av märket Tesla ska laddas vid Östgötaporten intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20210703 Matvarukedjan Coop drabbades av en stor IT-störning under lördagen och tvingades stänga butikerna i hela Sverige. SVT rapporterar att Coops kassasystem har havererat efter en IT-attack mot en av företagets leverantörer. Foto Jeppe Gustafsson

Augusti

GÖTEBORG 20210805 Skateboardåkare i skateparken intill Skånegatan under kvällsljuset. Foto Jeppe Gustafsson
GÖTEBORG 20210806 Besvikna svenska fans på pubarna i Göteborg efter OS-finalen mellan Sverige och Canada. Familjen Hannevad följer finalen på en pub utmed Avenyn. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210807 Linda Bengtzing under lördagens konsert med Diggiloo på Råssnäs i Motala. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210814 Många passade på att surfa och nyttja lördagens vindar vid Vätterns vatten strax utanför Motala. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210825 Vid lunchtid i onsdags sköts en man i 30-årsåldern, kopplad till ett kriminellt gäng, till döds inne på en kebabrestaurang i Skäggetorp i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210827 Samhällsreportage i Motala om projektet Lalandias vara eller icke vara. Lalandia A/S, som bedriver verksamhet i Danmark, vill etablera sig i Varamon och nuvarande Folkets parkområdet i Motala. Bilden visar affärmannen Jan-Ove Boll, i sin Mercedes A-cab från 1951, framför sitt hus på Varamovägen i Motala. Om Lalandiaprojektet genomförs så ska det byggas precis bakom hans tomt. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
MOTALA 20210827 Samhällsreportage i Motala om projektet Lalandias vara eller icke vara. Lalandia A/S, som bedriver verksamhet i Danmark, vill etablera sig i Varamon och nuvarande Folkets parkområdet i Motala. Bilden visar Irene Karlsson, Ordförande Varamons vänner, fotograferad vid Folkets Park. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen

September

MOTALA 20210902 MTB-Vättern inledde cykelveckan i Motala inför Vätternrundan som startas under fredagen. MTB-Vättern är ett instegslopp med två distanser – 50 km och 25 km och är ett av Sveriges i särklass största MTB-lopp som körs bland annat längs Göta Kanal och Vätterns strand. Foto Jeppe Gustafsson
210903 Glenn Karlsson sover i sin gamla Saab innan han ska cykla cykelmotionsloppet Vätternrundan den 3 september 2021 i Motala. Foto: Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
210904 Cyklister som passerar Dalby underhålls av systrarna Karlsson som sjunger karaoke under lördagseftermiddagen i cykelmotionsloppet Vätternrundan den 3 september 2021 i Dalby. Foto: Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
MOTALA 20210917 Flygbild över ett övergivet piano i rivningsmassorna av Motala Folkets Park. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210919 Livgardets dragonmusikkår med hästar från Föreningen för den Beridna Högvakten genomför på söndagen en ridande parad genom Linköpings city. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20210925 Kulturnatten i Norrköping. Konsert med pop-rap artisten Tim Palm i skyltföntret på Willes El i centrala Norrköping. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210928 Reportage om att Universitetssjukhuset i Linköping börjat att operera patienter som har epilepsi medans de är vakna. Patrick Vigren (i mitten), verksamhetschef och läkare vid Neurologiska kliniken i Linköping under en operation av en epilepsi-patient en tisdag förmiddag i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson/Läkartidningen

Oktober

Ingemar Stenmark i Porsche Sprint Challenge Scandinavia under den stora finalen på Mantorp Park på lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
IFK Norrköpings tränare Rikard Norling bland fansen efter vinsten efter söndagens match i Allsvenskan mellan IFK Norrköping-Hammarby IF på Platinumcars Arena, Norrköping, Sverige 3 oktober 2021. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20211003 Allsvenskan, IFK Norrköping-Hammarby IF. Markus Krunegård sjöng innan matchstart. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20211006 En man har skjutits till döds under natten mot onsdagen i Lambohov i Linköping. Polisen på plats med patruller och tekniker. Foto Jeppe Gustafsson
Skimmer av ny teknik i centrala Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
Amena Alsameai under TV-programmet Idol på TV4 i Stockholm, Sverige, på fredagskvällen. Foto Jeppe Gustafsson
Kranskullorna Lovisa Bivstedt och Linn Adolfsson i starten, på Stockholm stadion, under den 42:a upplagan av ASICS Stockholm Marathon. En vecka innan loppet hade 12 018 anmält sig till loppet, varav 3 405 kvinnor. I år förväntas deltagare från 93 länder tävla i loppet. Foto Jeppe Gustafsson
En katt njuter av lördagens soliga höstväder. Foto Jeppe Gustafsson
Eldshow under Halloween på Kolmårdens djurpark under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson

November

LINKÖPING 20211112 Teamövning med traumateam på Universitetssjukhuset i Linköping under fredagsmorgonen. Bilden: “Patienten” rullas in för att röntgas. Foto Jeppe Gustafsson/Läkartidningen
Bengans skivaffär i Linköping under fredagen. Abbas första skiva på 40 år, Abba Voyage, är populär och säljer stora mängder. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20211123 En skola i Mjölby fick utrymmas efter ett utsläpp under tisdagseftermiddagen. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen. En person fick föras till sjukhus med okända skador. Foto Jeppe Gustafsson
Någon som följer nyhetssändningen när Magdalena Andersson (S) blir Sveriges nya statsminister och som första kvinna på posten. Det står klart efter riksdagens omröstning på onsdagen. Foto Jeppe Gustafsson

December

MOTALA 20211209 Under torsdagskvällen larmades polisen till ett område då en person agerat hotfullt mot en väktare. När polisen kom till platsen uppmandes mannen att släppa tillhygget han höll i. Polisen sköt varningsskott men när mannen gjorde ett utfall sköts han i benet av polisen. Den skadade mannen fördes iväg med ambulans med okända skador. Platsen är nu avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Foto Jeppe Gustafsson
Saab 35 Draken, J 35 Draken, stridsflygplan, utanför Saab AB i Linköping, Sverige. I fredags meddelade den finska regeringen att man köper 64 amerikanska F-35 stridsflygplan istället för att välja det svenska stridsflyget Jas 39 Gripen E.
Julgransförsäljaren Thesa Schmidt ute i snön under fredagseftermiddagen utanför Ikea i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
Traditionellt tomtelopp i Skänninge under lördagseftermiddagen. Foto Jeppe Gustafsson
Musikhjälpen startade i måndags i Norrköping. Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia (till vänster) gick in i glashuset, på GamlaTorget, för att sända 144 timmar på temat “För en värld utan barnarbete”. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20211229 Under onsdagskvällen sköts en man i 30-årsåldern till döds i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Polisen tror att det misstänkta mordet kan kopplas till tidigare skjutningar i staden. Foto Jeppe Gustafsson/TT
error: