Månadens bilder: En tillbakablick på november och december

Månadens bilder, Bild Östergötland

Här kommer en tillbakablick på bilder från november och december. Det är bland annat bilder från händelser i Norrköping under senaste månaden med bland annat ett udda luciafirande och Musikhjälpen som arrangerades i staden.

LINKÖPING 20211103 Det var vid 18-tiden på onsdagen som polisen fick larm om en skottlossning på Linköpings arena i Stångebro. En 17-årig pojke hade blivit skjuten i huvudet och fördes till US för vård. Enligt polisen hade skottlossningen skett inomhus. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20211103 Det var vid 18-tiden på onsdagen som polisen fick larm om en skottlossning på Linköpings arena i Stångebro. En 17-årig pojke hade blivit skjuten i huvudet och fördes till US för vård. Enligt polisen hade skottlossningen skett inomhus. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20211112 Teamövning med traumateam på Universitetssjukhuset i Linköping under fredagsmorgonen. Bilden: “Patienten” rullas in för att röntgas. Foto Jeppe Gustafsson/Läkartidningen
LINKÖPING 20211112 Bengans skivaffär i Linköping, Sverige, på fredag. Abbas första skiva på 40 år, Abba Voyage, är populär och säljer stora mängder. Foto Jeppe Gustafsson
BOXHOLM 20211118 Generell bild på Boxholm och Boxholmsosten utmed Riksväg 32, under en fotografering den 18 november 2021 i Boxholm. Foto: Jeppe Gustafsson / BILDBYRÅN
MJÖLBY 20211123 En skola i Mjölby fick utrymmas efter ett utsläpp under tisdagseftermiddagen. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen. En person fick föras till sjukhus med okända skador. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20211129 Vattenfalls kraftvärmeverk i Motala som går på högtryck under kylan. Bränslet som används i Motala består främst av biomassa från flera leverantörer i nära anslutning till anläggningen. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20211129 Vattenfalls kraftvärmeverk i Motala som går på högtryck under kylan. Bränslet som används i Motala består främst av biomassa från flera leverantörer i nära anslutning till anläggningen. Foto Jeppe Gustafsson
GODEGÅRD 20211129 På måndag når elpriserna i Sverige rekordhöga nivåer. Tre faktorer som skapar det rekordhöga priset: Det kalla vädret, höga elpriser på kontinenten och isläggning i flera stora floder. I söder kommer priserna att nå 4 kr/kWh och i norr landar det på max 3,6 kr/kWh. Bilden visar kraftledningar på landsbygden strax söder om Godegård, Sverige. En buss går förbi. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20211124 Någon som följer nyhetssändningen när Magdalena Andersson (S) blir Sveriges nya statsminister och historiskt sett som första kvinna på posten. Det står klart efter riksdagens omröstning på onsdagen. Foto Jeppe Gustafsson
TRANÅS 20211130 Svartån i Tranås, Sverige, under tisdagens kalla vinterväder.Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20211202 Vinter i Motala. Kylan behåller sitt grepp i landet. Solen lyser upp Charlottenborgs slott på torsdag eftermiddag.Foto Jeppe Gustafsson
UPPSALA 20211203 Uppsala, Sverige, under fredagen. En något tunn julgran hålls uppe av en hjullastare strax utanför Uppsala.Foto Jeppe Gustafsson
UPPSALA 20211203 Uppsala, Sverige, under fredagen. Julhandel i centrum.Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20211208 Brand på Socialkontoret i Motala stad. En man greps efter att ha anlagt branden. Räddningstjänsten och polisen på plats under onsdagseftermiddagen.Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20211208 Brand på Socialkontoret i Motala stad. En man greps efter att ha anlagt branden. Räddningstjänsten och polisen på plats under onsdagseftermiddagen.Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20211209 Under torsdagskvällen larmades polisen till ett område då en person agerat hotfullt mot en väktare. När polisen kom till platsen uppmandes mannen att släppa tillhygget han höll i. Polisen sköt varningsskott men när mannen gjorde ett utfall sköts han i benet av polisen. Den skadade mannen fördes iväg med ambulans med okända skador. Platsen är nu avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20211210 Kö till Covid-19 dropin-vaccination i ett köpcentrum på fredagseftermiddagen i Linköping, Sverige.Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20211210 Saab 35 Draken, J 35 Draken, stridsflygplan, utanför Saab AB i Linköping, Sverige. I fredags meddelade den finska regeringen att man köper 64 amerikanska F-35 stridsflygplan istället för att välja det svenska stridsflyget Jas 39 Gripen E. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20211210 Julgransförsäljaren Thesa Schmidt är ute i snön under fredagseftermiddagen utanför Ikea i Linköping.Foto Jeppe Gustafsson
SKÄNNINGE 20211211 En allé på landsbygden utanför Skänninge under den dimmiga vinterdagen. Foto Jeppe Gustafsson
SKÄNNINGE 20211211 Douglas León, mest känd under namnet Dogge Doggelito, under en julmarknad i staden Skänninge under lördagseftermiddagen.Foto Jeppe Gustafsson
SKÄNNINGE 20211211 Tomtelopp i staden Skänninge under lördagseftermiddagen. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20211212 En övergiven båt i den tunga dimman i Vättern i Motala hamn på söndagseftermiddagen. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20211213 Musikhjälpen startade under måndagen i Norrköping. Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia gick in i glashuset, på GamlaTorget, för att sända 144 timmar på temat “För en värld utan barnarbete”. På bilden: Publik på torget under direktsändningen. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20211213 Musikhjälpen startade under måndagen i Norrköping. Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia gick in i glashuset, på GamlaTorget, för att sända 144 timmar på temat “För en värld utan barnarbete”. På bilden: Publik på torget under direktsändningen. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20211213 Musikhjälpen startade under måndagen i Norrköping. Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia gick in i glashuset, på GamlaTorget, för att sända 144 timmar på temat “För en värld utan barnarbete”. På bilden: Publik på torget under direktsändningen. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20211213 Luciaparad, på stand-up paddleboards, i Motala Ström i Norrköping, Sverige, på måndagskvällen. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20211213 Luciaparad, på stand-up paddleboards, i Motala Ström i Norrköping, Sverige, på måndagskvällen. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20211217 Slutsåld ansjovis. Bilden visar en hylla i mataffären Willys dagarna innan jul. Foto Jeppe Gustafsson
error: