Bildspel: Månadens bilder juni-juli

Månadens bilder, Bild Östergötland

Här kommer ett svep med månadens bilder från juni och juli. Det har varit nyhetstunga månader under sommarmånaderna. Men även ljuspunkter i form av lättnader av de restriktioner vi levt i. Se bilder från juni och juli nedan.

Juni

LINKÖPING 20210604 Första matchen med hemmapublik på läktarna på väldigt länge under fredagens match i Damallsvenskan mellan Linköpings FC-Hammarby på Linköping arena. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210604 Hammarbys nr 9 Madelen Janogy under fredagens match i Damallsvenskan mellan Linköpings FC-Hammarby på Linköping arena. Foto Jeppe Gustafsson
VÄSTRA STENBY 20210606 Någon som är ute och kör genom det östgötska landskapet och pimpat sin bil med Sverige-flaggor under nationaldagen. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210608 Heat 1 med världsmästaren och Vetlandas nr 1 Bartosz Zmarkzliki (vit huva) i speedwaymatchen i Elitserien mellan Piraterna-Vetlanda under tisdagskvällen på RMV Skog Arena . Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210610 Motala kommun går ut med ett pressmeddelande där man varnar för bad vid fem badplatser i Vättern. Orsaken är höga eller mycket höga halter av bland annat e-kolibakterier. Här bild från Varamobaden i Motala. Foto Jeppe Gustafsson/ SVT Öst
MOTALA 20210611 Glada studenter under fredagens utspring på Platengymnasiet i Motala. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210619 Trafikolycka i sommartrafiken mellan två personbilar på Riksväg 34 strax utanför Motala under lördagseftermiddagen. Ett stort antal räddningsenheter kalades till platsen. Sex personer var inblandade i olyckan. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210621 Någon som via sin mobiltelefon följer sändningen av den historiska omröstning som skedde under måndagen då statsminister Stefan Löfven (S) fälldes. Det första gången någonsin som en svensk regering förlorar en misstroendeomröstning. Foto Jeppe Gustafsson
BORGHAMN 20210621 En bil körde av okänd anledning in i en lada strax söder om Borghamn på måndagskvällen. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen. På plats kunde polisen konstatera att föraren, en kvinna i 50-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan varvid hon fick föja med för provtagning. Det finns inga uppgifter på att någon ska ha skadats i olyckan. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210625 – Vilket kat(t)astrofväder på midsommar, tänker katten Sune på självaste aftonen. Är det inte snack om corona så är det prat om vädret. Nästa år kanske man kan få sig en sillbit… Foto Jeppe Gustafsson
Lekande pensionärer i Varamon, Motala. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210627 Författaren Josefin Sandblom, 42, från Motala är aktuell med sin fjärde bok och har använt skrivandet för att belysa ett problem som hon har levt med, och burit runt på, i hela sitt liv: Sin selektiva ätstörning. Foto Jeppe Gustafsson/ Expressen
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson

Juli

MALEXANDER 20210701 Under kvällen mot torsdagen sköts en polis ihjäl på öppen gata i Göteborg. Detta river upp sår i orten Malexander. Strax utanför samhället, den 28 maj 1999, sköts poliserna Olle Borén och Robert Karlström ihjäl då de jagat rånare efter ett bankrån i Kisa. Foto Jeppe Gustafsson/ Expressen
MALEXANDER 20210701 Under kvällen mot torsdagen sköts en polis ihjäl på öppen gata i Göteborg. Detta river upp sår i orten Malexander. Strax utanför samhället sköts poliserna Olle Borén och Robert Karlström ihjäl då de jagat rånare efter ett bankrån i Kisa. Astrid Gladh, mor till den mördade polisen Robert Karlström, på platsen där det hemska inträffade 1999. Foto Jeppe Gustafsson/Expressen
NORRKÖPING 20210703 Supportrar börjar anlända till lördagens match i allsvenskan mellan IFK Norrköping-Malmö FF på Platinumcars arena. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
NORRKÖPING 20210703 Norrköpings målvakt nr 1 Oscar Jansson och Norrköpings nr 6 Linus Wahlqvist i lördagens match i allsvenskan mellan IFK Norrköping-Malmö FF på Platinumcars arena. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
NORRKÖPING 20210703 Matvarukedjan Coop drabbades av en stor IT-störning under lördagen och tvingades stänga butikerna i hela Sverige. SVT rapporterar att Coops kassasystem har havererat efter en IT-attack mot en av företagets leverantörer. Foto Jeppe Gustafsson
ÖREBRO 2021-07-08 Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson
ÖREBRO 2021-07-09 En flagga på halv stång i centrala Örebro. Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Per-Ove Staberyd, brandchef, intervjuas efter pressträffen i ankomsthallen på Örebro flygplats med anledning av gårdagen flygplansolycka. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Flygplansvraket i närheten av Örebro flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 20210709 Anders Erlandsson boende intill Örebro flygplats och vittne till den otäcka flygolycka då nio personer omkom i en krasch i samband med fallskärmshoppning. Foto Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 20210709 Anders Erlandsson boende intill Örebro flygplats och vittne till den otäcka flygolycka då nio personer omkom i en krasch i samband med fallskärmshoppning. Foto Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Flagga på halvstång utanför Örebro flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
Fotografer på plats vid Örebro flygplats. Foto Jeppe Gustafsson
Bärgningen av det kraschade flygplanet vid Örebro flygplats. Foto Jeppe Gustafsson
Mini på större bil. Foto Jeppe Gustafsson
Sommarbölja över Motala och Östergötland. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210717 En lastbil körde av och fattade eld på riksväg 50 strax norr o Motala under lördagseftermiddagen. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20210718 Häckens Patrik Wålemark fälls i söndagens match i allsvenskan mellan IFK Norrköping-Häcken på Platinumcars arena. Foto: Jeppe Gustafsson
McDonalds. Foto Jeppe Gustafsson
UPPSALA 20210723 Kvällsbild från Uppsala under fredagskvällen. Några skateboardåkare i en park i staden, i bakgrunden ses Uppsala domkyrka. Foto Jeppe Gustafsson
SIGTUNA 20210724 Många turister i Sigtuna under lördagen. Internationella besökare men även många svenska turister besökte staden under lördagen. Parkliv i staden. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Baristan Robert Bagge fixar kaffe i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
ÖDESHÖG 20210725 Lastbilschauffören Daniel Laursen tar sin rast vid Östgötaporten intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
ÖDESHÖG 20210725 Tatiana och Andrei, med sin hund, tar rast under sin semesterresa, vid Östgötaporten intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210728 Nedskräpning intill en badplats vid sjön Vättern under onsdagen. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210729 Gatumusikanter i Gamla Linköping under torsdagen. Foto Jeppe Gustafsson
error: