(Bil)dspel: Högt tryck på vägarna i semestertiderna

Nyhetsbilden, Bild Östergötland, Mjölby.

Högtryck vädermässigt betyder högt tryck på vägarna, eller? Jodå, det verkar stämma om man åker bil på E4:an en sommardag som idag.

  • I dessa coronatider vi fortfarande befinner oss i reser svenskarna mer än vanligt på hemmaplan.
  • Vid Viringe handelsområde råder extra trafiktryck under söndagen. Bakom Jureskogs hamburgerrestaurang har Robert Bagge kört fram sin gamla Citroen, som han renoverat för kaffeförsäljning. -Det här är ett strategiskt bra läge för försäljning av kaffe. Perfekt pop-up store läge mitt emellan storstäderna. I snitt är det här 10 000 bilar per dag men nu har jag hört att det är upp emot 25 000 bilar per dag, berättar Robert.
  • I Viringe-området är parkeringarna under söndagen är helt överfulla. Snabbmatskedjorna steker burgare för fullt i den stekande solen. Turister stannar till, äter, och åker vidare vart de än ska.
  • Vi åker vidare söderut på E4:an, mot Ödeshög. Om det var mycket fordon på Viringe-området så är det lika intensivt i båda riktningarna på motorvägen.
  • Framme vid Östgötaporten i Ödeshög är det minst lika mycket bilar. Här samsas motorcyklister, personbilar och lastbilar.
  • Vid sidan av macken sitter Tatiana och Andrei och äter mackor. -Vi har varit på semester i Göteborg och på väg hem till Stockholm, då blev det ett stopp här i Ödeshög, berättar Tatiana.
  • På andra sidan macken sitter lastbilschaufför Daniel Laursen i solstol framför sin lastbil. Han startade sin resa kl 06 på söndagsmorgonen i Staffanstorp och är nu på väg mot huvudstaden med kylda frukter och grönsaker. Själv har han rast och äter medhavda rester. -Man får passa på att äta upp godsakerna från helgen, säger han och skrattar.
  • Efter trevliga samtal åker jag vidare. I rondellen blir jag stående en bra stund. Nya bilar väller in på området vid Östgötaporten. Här korsas många resor under en dag i sommar-Sverige.
MJÖLBY 20210725 Några som stannat på McDonalds i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Några på motorcykel på parkering vid en vägrestaurang i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Bilar och husvagnar i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Stopp vid vägrestaurang i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Några som stannat vid Max hamburgerrestaurang i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Bilar med cyklar i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Polestars powerstop, där elbilstrafikanter bjuds på gratis el, i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Polestars powerstop, där elbilstrafikanter bjuds på gratis el, i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Personal som fixar Drive-throughn i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210725 Baristan Robert Bagge fixar kaffe i semestertrafiken vid Viringe, Mjölby, strax intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
ÖDESHÖG 20210725 Några som väntar på att elbilar av märket Tesla ska laddas vid Östgötaporten intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
ÖDESHÖG 20210725 Några som väntar på att elbilar av märket Tesla ska laddas vid Östgötaporten intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
ÖDESHÖG 20210725 Lastbilschauffören Daniel Laursen tar sin rast vid Östgötaporten intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
ÖDESHÖG 20210725 Lastbilschauffören Daniel Laursen tar sin rast vid Östgötaporten intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
ÖDESHÖG 20210725 Tatiana och Andrei, med sin hund, tar rast under sin semesterresa, vid Östgötaporten intill E4:an. Det råder högt tryck på vägarna nu i semestertiderna då många semestrar på hemmaplan. Foto Jeppe Gustafsson
error: