Flygolyckan, Örebro: Nio omkom efter flygkraschen

Nyhetsbilden, Bild Östergötland, Örebro.

Det var på torsdagskvällen som räddningstjänst, flygbrandkår, polis och ambulans larmades till Örebro flygplats med anledning av en flygplanskrasch.

  • Vid 19.20-tiden larmades räddningsstyrkorna till flygplatsen.
  • Ett plan som användes för fallskärmshoppning hade kort efter start kraschat strax intill landningsbanan.
  • När räddningsstyrkorna anlände till haveriplatsen hade planet börjat att brinna. Trots räddningsinsatser fanns det inget att göra. Nio personer, åtta fallskärmshoppare och en pilot, avled i kraschen.
  • Enligt uppgifter ska flygplanet, av modellen DHC-2 Turbo Beaver, inte haft några fel innan haveriet. Det skriver SVT som tagit del av dokument.
  • Polisen har inlett en förundersökning om framkallande av fara och vållande till annans död. Även Statens haverikommision är på plats för undersökningar.
  • Örebro kommun har upprättat ett krisstödscentrum vid flygplatsen.
ÖREBRO 2021-07-08 Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-08 Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-08 Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-08 Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson/TT Kod 71500
ÖREBRO 2021-07-08 Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-08 Polisens presstalesperson Diana Qudhaib. Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-08 Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 En flagga på halv stång i centrala Örebro. Ett flygplan har kraschat vid Örebro flygplats. Ett flertal personer har omkommit i flygolyckan, uppger polisen. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen är det ett fallskärmshopparplan med nio personer ombord som har störtat. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Rajan Ganda, präst i Nybblekyrkan, vid flygplatsen i Örebro. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Journalister under pressträffen i ankomsthallen på Örebro flygplats med anledning av gårdagen flygplansolycka. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Örebro Airport, under pressträffen i ankomsthallen på Örebro flygplats med anledning av gårdagen flygplansolycka. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Per-Ove Staberyd, brandchef, Niclas Hallgren, biträdande regionpolischef i polisregion Bergslagen, och Mikael Smedberg, vd på Örebro Airport, under pressträffen i ankomsthallen på Örebro flygplats med anledning av gårdagen flygplansolycka. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Poliser undersöker flygplansvraket i närheten av Örebro flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Flygplansvraket i närheten av Örebro flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Undersökning vid flygplansvraket i närheten av Örebro flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Flygplansvraket i närheten av Örebro flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Blommor utanför Örebros flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Blommor utanför Örebros flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
ÖREBRO 2021-07-09 Flagga på halvstång utanför Örebro flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
error: