Ulrika: Brandflyg hjälpte till vid skogsbranden

Nyhetsbilden, Bild Östergötland, Ulrika.

En skogsbrand inträffade strax öster om Ulrika under måndagseftermiddagen.

  • Räddningstjänsten larmades till branden som hade utbrutit strax öster om Ulrika.
  • Styrkor från Linköping och Ulrika larmades till platsen. Bland annat användes en bandvagn vid brandplatsen.
  • På grund av den eländiga terrängen beställde räddningsledningen in brandflyg.
  • Vid 17-tiden kunde brandflygen påbörja arbetet med vattenbombningen samtidigt som släckningsarbetet på marken fortsatte.
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Bilden visar en regnbåge som uppstod efter att planen släppt vattnet vid brandplatsen. Foto Jeppe Gustafsson
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Foto Jeppe Gustafsson
ULRIKA 20210628 En skogsbrand inträffade i höjd med Ulrika i södra Östergötland under måndagseftermiddagen. Förutom räddningsstyrkor på marken användes två brandbekämpningsflyg från Saab i insatsen. Bilden visar räddningsledaren Staffan Birgersson vid brandplatsen. Foto Jeppe Gustafsson
error: