Midsommarafton: Sjöräddningssällskapet larmades till strandad segelbåt

Nyhetsbilden, Bild Östergötland, Vadstena.

Strax efter kl 12 på midsommaraftonen kontaktades Sjöräddningssällskapet Motala-Vadstena av Polisens Regionledningscentral och Sjöfartsverkets sjöräddningscentral (JRCC) i Göteborg gällandes en strandad segelbåt vid Tycklingebadet norr om Vadstena.

  • Enligt inringaren var seglen ej helt nedhissade och båten stod med kraftig slagsida mot grund i höjd med Tycklingebadet utanför Vadstena, i sjön Vättern.
  • Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala begav sig mot platsen med räddningsvattenskoter och räddningsbåt. På plats kunde räddningsstyrkan konstatera att ett ankare var fäst i båten men att båten drivit mot grund.
  • En privatperson på land kunde senare ge information att två personer lämnat båten någon gång under natten då deras motor slutat att fungera. Personerna i båten hade då ankrat båten en bit ut och själva tagit sig i land.
  • Senare under morgonen visade det sig att båtens ankare ej tagit och båten då drivit på ett grund.
  • Personerna på båten hade lämnat en lapp med sina namn och telefonnummer om att de skulle hämta båten senare. Därmed kunde räddningsinsatsen avslutas.
Foto Sjöräddningssällskapet Motala-Vadstena
Foto Sjöräddningssällskapet Motala-Vadstena
error: