Månadens bilder: April och Maj

Månadens bilder, Bild Östergötland.

Under april och maj inträffade många allvarliga nyhetshändelser. Mordet på Linköping resecentrum och mordet i Berga är några av dessa. En annan tung nyhetshändelse var den stora branden i Skäggetorp för en dryg vecka sedan. Se bildspel nedan på bilder av utvalda händelser de senaste två månaderna.

NORRKÖPING 20210526 Översvämning på grusväg strax norr om Norrköping under onsdagens regnoväder. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210523 Räddningstjänsten larmades till flera bilbränder på Väster i Motala under natten mot söndagen. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210523 Storbrand i flerfamiljshus på Sörgårdsgatan i Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210519 En person har avlidit efter en misstänkt skottlossning i stadsdelen Berga, Linköping, under onsdagskvällen. Polisen var på plats med stora resurser. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210511 Barn som under tisdagen gjort en chokladbollstårta under chokladbollens dag. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210507 Årets kanalsäsong har startat. Under fredagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till ett dieselutsläpp i Göta kanal, då en större båt läckt ut drivmedel. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210501 Coca Cola-burk som är tillplattad på en gata. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210424 På flera håll i landet har dockskåpsmöbler placerats ut i samhället. Det är Roks jourer, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, som skapat dessa installationer för att symbolisera hemmet, den plats där kvinnor, tjejer och barn blir utsatta för hot och våld. Installationen är även en symbol för kvinnojourens och tjejjourens arbete för att hjälpa utsatta kvinnor. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210420 Räddningstjänsten på plats en sen kväll vid en brand. Foto Jeppe Gustafsson
Linköpings FC- FC Rosengård på Linköping arena. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210418 Blommor och ljus på den plats vid resecentrum vid Linköpings centralstation där en kvinna mördades tidigare i veckan. Under veckan har flera uppmärksammade våldsdåd mot kvinnor inträffat i landet. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210415 Under torsdagen var det stora däckbytardagen på parkeringen vid köpcentret I-huset i Linköping. Det var nämligen sista dagen för att få åka med dubbdäck. Imorgon fredag får man bara åka med sommardäck om det inte är vinterväglag. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210415 Strax innan kl 11 på torsdagsförmiddagen fick polisen larm om att en kvinna i 45-årsåldern attackerats av en person i eller vid Resecentrum i Linköping. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen. Senare under dagen kom uppgifter om att kvinnan avlidit av sina skador. En man som gripits är misstänkt för dådet. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 2021 Snöfall och snörök under det snöoväder som drog in över Östergötland under söndagen. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210409 Ett regionaltåg från SJ. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20210408 Larm om drunkning i Vättern utmed Vätternpromenaden i Motala. Flera personer som befann sig i vattnet kunde inte ta sig upp. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20210707 Poliser utanför Linköpings tingsrätt. Under onsdagen påbörjades en åtta veckor lång rättegång gällande mordet i Ingelsta och dubbelmordet utanför en nattklubb i Norrköping. Foto Jeppe Gustafsson
error: