Uppdatering: Brand i lägenhet i Mjölby- Personen som greps har nu släppts

Nyhet, Bild Östergötland, Mjölby.

Vid 20.15-tiden på onsdagen larmades polis, ambulans och räddningstjänsten till en lägenhetsbrand på Prästgårdsliden i Mjölby. Enligt polisen hördes en smäll innan branden bröt ut.

  • När räddningstjänsten anlände kort därpå brann det kraftigt i lägenheten.
  • Tre räddningsstationer larmades till platsen. Även polis och ambulans.
  • Polisen skriver på sin sida att de har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Strax efter kl 21 meddelade polisen på sin sida att lägenhetsinnehavaren gripits misstänkt för brottet.
  • Enligt uppgifter på plats ska Nationella bombskyddet vara på väg till platsen.
  • Ingen person skadades vid händelsen.

Uppdatering torsdag:

  • Så här skriver polisen på sin sida: “Personen som greps under onsdagen har släppts under natten men misstanken kvarstår och rubriceringen är fortsatt allmänfarlig ödeläggelse. Under natten har också det nationella bombskyddet varit på plats för att säkerställa att det är riskfritt att vistas i huset. I nuläget har man inte kunnat konstatera eller se spår av att en explosion eller liknande har inträffat. Den berörda lägenheten är fortsatt avspärrad eftersom den kriminaltekniska undersökningen kommer fortsätta under dagen idag. Övriga lägenheter är det tillträde till.”
MJÖLBY 20210224 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en brand i flerfamiljshus i Mjölby under onsdagskvällen. Enligt polisen hördes en smäll innan branden startade. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har startats, en person har gripits som misstänkt för brottet, enligt polisen. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210224 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en brand i flerfamiljshus i Mjölby under onsdagskvällen. Enligt polisen hördes en smäll innan branden startade. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har startats, en person har gripits som misstänkt för brottet, enligt polisen. Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20210224 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en brand i flerfamiljshus i Mjölby under onsdagskvällen. Enligt polisen hördes en smäll innan branden startade. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har startats, en person har gripits som misstänkt för brottet, enligt polisen. Foto Jeppe Gustafsson
error: