Topplista: Sakerna du ska sälja under årets fattigaste vecka

Nyhet, Bild Östergötland

Januari är känd som fattigmånaden och denna vecka ekar det tomt i många svenskars plånbok. Men, många har en oupptäckt guldgruva hemma. Här tipsar Blocket om sakerna du ska sälja vidare just nu.

Efter jul och nyår ekar det ofta tomt i plånboken och januari är månaden som är känd som årets fattigaste. I år kommer dessutom löneutbetalningen på en måndag vilket gör denna vecka och kommande helg extra ansträngd.

– Årets jul har varit annorlunda för de flesta. Men likväl har många nu en ansträngd ekonomi eller lever på sparkontot innan den nya lönen landar på kontot. Men det finns enkla metoder för att undvika detta. Många vänder sig till begagnatmarknaden och här finns det både pengar att spara och tjäna. Dessutom är det smart för miljön att handla begagnat, säger Tero Marjamäki, kommunikationsansvarig på Blocket.

Blocket mäter regelbundet svenskarnas inställning till begagnat, och det senaste året har inställningen till begagnat blivit allt mer positiv. Drygt 80 procent uppger att de har en ganska eller mycket positiv inställning till begagnathandeln.

– Begagnathandelns ekonomiska fördelar har fått en större betydelse jämfört med tidigare mätningar. De övriga positiva aspekterna som främst utmärker begagnathandeln är att det är ett klimatmässigt hållbart alternativ som förlänger sakers användningstid, säger Tero Marjamäki.

Mest sökt på Blocket under januari (1-17 januari 2021)

 1. Hund
 2. Bilar
 3. Katt
 4. Soffa
 5. Bortskänkes
 6. Skrivbord
 7. Byrå
 8. Fåtölj
 9. Traktor
 10. Soffbord

Mest sökt i kategorin Elektronik på Blocket (1-17 januari 2021)

 1. Playstation 5
 2. Iphone
 3. TV
 4. Nintendo Switch
 5. Gamingdator
 6. Högtalare
 7. Playstation 4
 8. Apple TV
 9. Macbook
 10. Hörlurar

Mest sökt i kategorin Personligt på Blocket (1-17 januari 2021)

 1. Rolex
 2. Barnvagn
 3. Lego
 4. Louis Vuitton
 5. Omega
 6. Dockhus/dockskåp
 7. Spjälsäng
 8. Bedside Crib
 9. Emmaljunga
 10. Tripp Trapp

Mest sökt i kategorin För Hemmet på Blocket (1-17 januari 2021)

 1. Soffa
 2. Skrivbord
 3. Fåtölj
 4. Soffbord
 5. Byrå
 6. Matbord
 7. Vitrinskåp
 8. Bäddsoffa
 9. Snöslunga
 10. TV bänk

Mest sökt i kategorin Fritid & Hobby på Blocket (1-17 januari 2021)

 1. Hund
 2. Katt
 3. Längdskidor
 4. Skidor
 5. Snowboard
 6. Cykel
 7. Löpband
 8. Motionscykel
 9. Kanin
 10. Dragspel

Tips: så får du sålt dina saker snabbt på Blocket:

 • Välj saker som är aktuella. Kolla in topplistorna på vad folk söker efter. Utgå ifrån det som har ett lite högre värde. Prioritera exempelvis sådant du tror är värt mer än 500 kr och som säljer snabbt, det vill säga är av populärt varumärke och i gott skick.
 • ”Styla sakerna”, dvs torka av eller vid behov tvätta av dem så att de är rena och fräscha. Fota allt du planerar att sälja samtidigt, tänk på att fota i dagsljus, fota gärna nära ett fönster för bra ljus.
 • Skriv en bra rubrik, och ta med så mycket information som möjligt i annonsen. Skriv först till kvarn och vill du sälja av det fort, så lägg dig strax under vad liknande annonser har för pris.
 • Var aktiv som säljare, svara fort på frågor från intresserade och hör av dig och fråga om intresse finns om de inte återkommer.
error: