Nyheter i korthet, lördag: Brand i ladugård under natten mot lördagen

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Lördag, 14:22: Brand i ladugård under natten mot lördagen

  • Polisen i Östergötland har hanterat cirka 95 ärenden mellan klockan 22 och 07, det skriver polisen på sin sida.
  • 02:25 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till ett stall i Askeby utanför Linköping med anledning av en brand. Inga djur eller människor fanns i stallet, ingen skadades i samband med händelsen. Branden har troligtvis orsakats av ett element, polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.
  • Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Räddningstjänstens larm:

  • 00:43 Väg 1050 – Linköping. En personbil har kört på ett rådjur på väg 1050 i höjd med segorp. Fordonet har sedan åkt ner i diket. En person drabbad men ej skadad.
  • 01:31 Vickerkullavägen – Motala. Automatlarm.
  • 02:28 Askeby – Linköping. Brand i ladugård. En inringare ser att det brinner i ett stall. Inga djur ska finnas i stallet. Uppdatering 02:53– Vi är framme på platsen och stallet är helt övertänd. Storleken på stallet är ca.110 kvm. Räddningstjänsten inriktar oss på att skydda närliggande byggnader. Uppdatering 03:10- Räddningstjänsten är på plats med sex enheter som jobbar med branden. Uppdatering 03:43- Räddningstjänsten har lyckats att skydda närliggande byggnader från branden. Stallet har brunnit ner och nu pågår efter släckning.
error: