Nyheter i korthet, måndag: Misstänkt försök till mord i Skäggetorp

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Måndag, 23:20- Misstänkt försök till mord i Skäggetorp

Polisen kallades till Skäggetorps centrum under måndagseftermiddagen efter att ha fått in rapporter om ett bråk mellan ett flertal personer, det skriver polisen på sin sida.

  • På plats kunde polisen konstatera att en person fått en skada i ena benet. Personen, som är en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus, med oklart skadeläge. Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen och inlett en förundersökning om misstänkt grov misshandel.
  • Uppdatering 21:37- På grund av skadans omfattning har polisen ändrat brottsrubriceringen till försök till mord och polisen fortsätter utredningen.

Måndag, 11:47- Misstänkt grovt brott utanför Linköping- Väg stängdes av- Misstänkt människorov utreds av polisen

Polisen utreder ett grovt brott utanför Linköping. Enligt polisen ska det handla om en händelse av människorov. Delar av Norrköpingsvägen stängdes av under måndagsmorgonen.

  • 06:28 Polis larmades till Norrköpingsvägen i Linköping med anledning av att ett grovt brott skett. Platsen har spärrats av för att polisens kriminaltekniker ska kunna hitta eventuella spår som för utredningen framåt. Brottsrubriceringen är i nuläget inte fastställd. På grund av avspärrningarna påverkades trafiken kring Norrköpingsvägen under morgonen.

Uppdatering 10:13:

Händelsen rubriceras som människorov, fler brottsrubriceringar kan tillkomma. En person har förts till sjukhus, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Vägen är öppen på nytt, trafiken ska inte längre påverkas.

Måndag, 11:45- Nattens larm

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06, det skriver polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg på polisens sida.

  • 01:57 Polis beordrades till en adress till Ljungsbro, Linköping, med anledning av ett inbrott i ett uthus på en trädgårdstomt. Inringaren hade vaknat av att denne hörde att någon bröt sig in i uthuset. Flera polispatruller involverades i ärendet och en misstänkt gärningsperson kunde lokaliseras av polisen. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern. Han var berusad och fick följa med patrullen för tillnyktring. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott.
  • 05:51 Polis larmades till ett flerfamiljshus i centrala Norrköping med anledning av ett källarinbrott. Någon, eller några, hade tagit sig in i källaren och tillgripit gods. Vad som har stulits är i nuläget oklart. I nuläget finns det ingen misstänkt för inbrottet. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att upprättas.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

error: