Polisen/ Räddningstjänsten: Ungdomar besköts med grön laser

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Sedan 22:00 igår kväll har polisens regionledningscentral hanterat 76 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits för brott. Sju personer har omhändertagits för olika anledningar, som fylleri, påverkan av narkotika eller där polisen har genomfört handräckning, det skriver polisens presstalesperson Åsa Willsund på polisens sida.

  • 22:33 Polisen larmades till Matilda Jungstedts gata i Klockaretorpet, Norrköping. Ett inbrottslarm hade utlösts. På plats upptäcktes ett krossat fönster där någon skulle kunna ha tagit sig in igenom men lokalen var tom. Fastigheten där detta har skett är under renovering. Det är i nuläget oklart om det saknas någonting. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.
  • 23:04 Polisen larmades till Jonas Wenströms gata i Finspång. Sex ungdomar i tonåren som befann sig utomhus hade beskjutits med grön laser. Fyra av dem hade fått lasern i ögonen och fått ont. De som ska ha gjort detta ska ha befunnit sig i en lägenhet som polisen kunde lokalisera. Polisen fick kontakt med den person som hade den gröna laserpekaren. Han, en minderårig pojke i tonåren, misstänks för brott mot strålskyddslagen och en utredning är påbörjad. Då han är under 18 år kommer han att förhöras senare. De skadade personerna har uppmanats att söka sjukvård för sina skador. Att träffas av grön laser i ögonen kan ge permanenta skador i ögon.
  • 02:19 Polisen larmades till Östra Eldslösa i Mjölby kommun med anledning av ett misstänkt inbrott i ett garage. När ägaren kom hem såg han att garageporten stod öppen och någons personliga tillhörigheter fanns på plats. Eventuellt har tjuven eller tjuvarna blivit bortskrämda av att ägaren kom hem och lämnade då platsen. Det är i nuläget oklart om något saknas från garaget. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad. De personliga tillhörigheterna som misstänkt tillhöra förövaren har tagits i beslag. Det finns i nuläget ingen misstänkt.
  • 02:12 Polis och räddningstjänst larmades till en bilfirma på Importgatan i Norrköping. Inne på bilfirmans inhägnade område brann det i två parkerade bilar. Branden släcktes av räddningstjänsten. Ett hål i stängslet upptäcktes och polisens hundförare med hund fick upp ett spår från hålet. Spåret slutade sedan och det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om branden.

Räddningstjänstens larm:

  • 03:18 Exportgatan – Norrköping. Brand i fordon. Minst två personbilar brinner inne i ett inhägnat område. Uppdatering 03.28-Det är endast en personbil som brinner. Bilen är i de närmaste släckt nu. Uppdatering 03.53- Räddningstjänsten är klara och kommer lämna platsen inom kort. Det är två bilar som har fått skador. En som det brunnit i där vi släckt branden och ytterligare en lite längre bort där branden har självslocknat.
  • 03:20 Storkelsby Norrgården – Motala. Trafikolycka. Det är en personbil som har voltat av vägen. Fem personer drabbade. De ska alla vara vakna och talbara. Uppdatering 03.40- Räddningstjänsten är på plats och läget verkar lugnt. Ambulans är också på plats och undersöker de drabbade. Uppdatering 03.55- Vi lämnar platsen. Vi har ingen uppgift om någon behöver följa med till sjukhus.
error: