Nyheter i korthet, lördag: MSB:s sök- och räddningspersonal har avslutat sin insats i Norge

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Lördag, 13:15- MSB:s sök- och räddningspersonal har avslutat sin insats i Norge

  • – Det svensk-norska samarbetet har fungerat väldigt bra på alla nivåer. MSB har haft en bra dialog med vår norska motsvarighet DSB och det var också tidigt bra samarbete mellan norsk och svensk räddningstjänst. Detta gjorde att vårt team kunde vara på plats redan samma kväll som vi fick förfrågan om hjälp från Norge, säger Erik Flink, projektledare på MSB i ett pressmeddelande.
  • Den svenska styrkan med 14 personer och utrustning från Räddningstjänsten Storgötebrog anlände den 30 november och på nyårsdagen gjordes en insats tillsammans med norsk räddningstjänst i det drabbade området.
  • – Det har varit svåra omständigheter och ett komplicerat räddningsarbete men samarbetet med den norska räddningsledningen har fungerat mycket bra. Den här typen av insatser och samarbeten ger många lärdomar och erfarenheter som vi kommer ha stor nytta av i framtiden, säger Kent Kockum, teamchef NUSAR vid Räddningstjänsten Storgöteborg.
  • På fredagseftermiddagen meddelade DSB att de inte längre behövde förstärkning från Sverige utan att räddningsinsatsen fortsätter med förstärkning från andra delar av Norge.

Lördag, 13:10- Polisen/ Räddningstjänsten: Nattens larm

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 65 ärenden mellan klockan 22 och 07, det skriver polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg på polisens sida.

  • 05:39 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till E22, Norrköping, med anledning av en trafikolycka där en personbil var inblandad. Olyckan har inträffat vid trafikplats Ljura i en rondell. Två personer fördes till sjukhus med ambulans, polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. Polisen kommer att utreda olyckan.
  • Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Räddningstjänstens larm:

  • 23:25 Ramshällsvägen – Norrköping. Automatlarm.
  • 05:38 E22 Ljurarondellen – Norrköping. Trafikolycka. En personbil ska enligt uppgift kört rakt upp på cirkulationsplatsen och står nu i diket på andra sidan. Två personer drabbade som är ur fordonet. Räddningstjänsten är på plats med tre räddningsfordon. Vägen kommer saneras från bildelar och ambulanserna undersöker de drabbade.
error: