Nyheter i korthet, Nyårsafton: Stöd i räddningsarbetet till Norge efter omfattande jordskred

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Torsdag, Nyårsafton, 13:21- Göteborgs FC spelar i damallsvenskan 2021

  • Göteborgs FC skriver i ett pressmeddelande att klubben kommer att spela i Damallsvenskan 2021.
  • Det nya beskedet kommer bara några dagar efter att klubben släppte nyheten om att föreningen skulle läggas ned.
  • Till klubbens stora glädje och tacksamhet har det kommit ett positivt gensvar från ett par föreningar om att utveckla damfotbollen i Göteborg i ett nära samarbete oss emellan. Vi kommer utan dröjsmål att sätta oss med de aktuella föreningarna och diskutera förutsättningarna för detta. Vår ambition är att ha en lösning klar under våren. Detta innebär också att vi kommer att spela i OBOS Damallsvenskan 2021 – och delta i Champions League till hösten, står det att läsa på klubbens hemsida.
  • – Som vi tidigare meddelat kommer projektet att starta upp tjej- och damfotboll i Göteborg, som har varat i 17 år, nu att gå in i fas två. Genom att ha en intention till ett nära samarbete med en etablerad förening hoppas vi kunna ge damfotbollen i vårt område de bästa förutsättningarna att utvecklas under lång tid”, säger föreningens ordförande Peter Bronsman i pressmeddelandet.

Torsdag, Nyårsafton, 13:15- Stöd i räddningsarbetet till Norge efter omfattande jordskred

  • MSB har under eftermiddagen den 30 december 2020 mottagit en begäran om stöd från Norge med sök- och räddningsresurser. Genomförande av en insats har påbörjats och en styrka från Räddningstjänsten i Storgöteborg befinner sig på platsen för skredet, det skriver MSB i ett pressmeddelande.
  • Efter kontakter mellan norsk och svensk räddningstjänst samt MSB under gårdagen, den 30/12, påbörjades förflyttning av teamet och materiel inom Sverige. När begäran om stöd kom till MSB kunde insatsen påbörjas från en framskjuten position nära gränsen mellan Norge och Sverige och teamet var därför snabbt på plats. Det är i nuläget svårt att bedöma hur långvarig och omfattande insatsen blir.
  • – Inom ramen för det nordiska räddningstjänstsamarbetet NORDRED finns goda möjligheter att begära och lämna stöd mellan länderna. MSB arbetar i nära samverkan med vår norska motsvarighet DSB och räddningstjänsterna samverkar direkt med varandra i det operativa arbetet. På det sättet kan våra länder förstärka varandra vid stora händelser, något som är särskilt viktigt i vår stora och glest befolkade del av Europa säger Erik Flink, projektledare på MSB.
error: