Fotografiska har öppnat utomhusutställning med Mattias A. Klum

Fotografi, Bild Östergötland, Stockholm.

Mattias A. Klums utställning Vår tid på jorden öppnade den 16 oktober på Fotografiska i Stockholm. Den nya utomhusutställningen, som öppnade den 14 december, visas till och med 3 januari 2021 och görs i samarbete med Clear Channel. Utomhusutställningen innehåller både verk från utställningen på Fotografiska och handplockade fotografier av Mattias själv från hans omfattande produktion.

  • -Utomhusutställningen bygger på några av bilderna som finns på Fotografiska, och några är speciellt utvalda enbart för det här tillfället. Det är en julhälsning från oss, och från ekosystemen som representeras genom djuren på de här fotografierna. Naturen har en förmåga att inspirera, läka och förundra oss. Covid-19 är en konsekvens av att vi inte behandlat naturen som vi borde, och jag hoppas att den här utställningen kan inspirera till omtanke, säger Mattias A Klum.
  • -Tillsammans med Mattias erbjuder vi stockholmare en underbar bildupplevelse som är öppen dygnet runt! Utan oro för trängsel kan du följa från bild till bild och samtidigt lyssna i hörlurarna när Mattias berättar om Vår tid på jorden. Det är en möjlighet att lyfta blicken och uppleva kulturen på de villkor vi lever med just i denna period, säger Lisa Hydén, Utställningsansvarig på Fotografiska i Stockholm.
  • – Det känns fint att ännu en gång få bjuda stockholmarna på en konstpaus ute i det offentliga rummet, där vi fortfarande rör oss och har möjligheten att mötas med de avstånd till varandra som krävs nu. Att nå ut och engagera brett i utomhusmiljö är en av styrkorna med vår plattform och vi är glada över att få presentera Mattias A Klums handplockade fotografier för invånarna i Stockholm, säger Claes Kugelberg, Kommersiell chef, Clear Channel, det skriver Fotografiska.

Fakta. Mattias A. Klum

Som förste svensk någonsin, efter att ha jobbat som fotograf sedan 17-årsåldern, prydde Mattias A. Klums bild av en silverbladapa National Geographics omslag. Sammanlagt har det blivit över 35 år med ständigt filmande, skrivande och fotograferande där han på ett passionerat sätt följt planetens natur- och djurliv, utsatta kulturer och miljöförändringar. Stunder han delat med en fascinerad omvärld som genom dessa unika bilder fått följa med på hans resor. Hans drivkraft; att med sin kärlek till naturen och sin holistiska livssyn inspirera till insikten att det är hur vi alla använder vår tid på jorden som avgör dess framtid. Och han är hoppfull.

— Ny teknik och mer cirkulärt tänkande inom till exempel matproduktion förändrar beteenden. Och den utvecklingen går snabbt framåt där den yngre generationen driver på, vilket ger hopp om framtiden, säger Mattias A. Klum.

error: