Polisen/ räddningstjänsten: Polis prejade bil- Föraren var 15-år gammal

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 84 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. 14 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det skriver polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver på polisens sida.

  • 00:31 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 50 i Motala med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en lastbil ha kört in i ett vägräcke. När polis kom till platsen uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren av lastbilen. Mannen, i 30-årsåldern, fick följa med polisen för provtagning och förhör.
  • 03:16 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Ljuragatan i Norrköping valde föraren att inte stanna på polismannens stopptecken utan försökte istället köra därifrån. Ett förföljande på E22:an mot Söderköping inleddes och efter ett tag fick polispatrullen stopp på personbilen genom ett plåtstopp. Det visade sig då att föraren var en kille i 15-årsåldern. Han togs med till stationen i väntan på socialtjänsten och vårdnadshavare. En passagerare i bilen, en man i 20-årsåldern, blev också misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.
  • 05:50 Polis beordrades till en pizzeria i Gottfridsberg, Linköping, med anledning av ett pågående inbrott. Lokalens inbrottslarm ska ha lösts ut. Polispatrull på plats har kontrollerat området, personer och fordon. Man har också utfört spaning på olika platser men i nuläget har ingen frihetsberövats. En förundersökning gällande stöld genom inbrott har inletts. Tjuven/tjuvarna ska i samband med inbrottet ha fått med sig kontanter.  

Räddningstjänstens larm:

  • 00:37 Fornåsa – Motala. En person som halkat och fastnat bakom ett element med armen. Räddningstjänst åker dit och hjälper personen att komma loss.
  • 02:05 Lasarettsgatan – Vadstena. Automatlarm.
  • 03:48 Lasarettsgatan – Motala. Automatlarm.
  • 04:17 Lasarettsgatan – Vadstena. Automatlarm.
  • 07:37 E22 Lydebäck – Valdemarsvik. Trafikolycka. Personbil som väjt för vilt djur och kolliderat med vägräcke. En person drabbad men ute ur fordonet. Räddningstjänsten i Valdemarsvik är på plats tillsammans med ambulans för kontroll och eventuella åtgärder. Uppdatering 08:05– Arbetet på plats är nu avslutat och en bärgare är på väg för att hämta fordonet. Vägräcket kommer att kontrolleras av Vägverket senare under förmiddagen.
error: