Polisen/ räddningstjänsten: Ungdomar misstänks för olaga intrång

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 77 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika, det skriver polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver på polisens sida.

  • 22:20 Polis larmades till en klubblokal i området Slaka, Linköping, med anledning av att några ungdomar befunnit sig i lokalen utan rimlig anledning. Polis på plats har pratat med ungdomarna, alla i 15-årsåldern, och därefter överlämnat samtliga till vårdnadshavare. De är i nuläget misstänkta för olaga intrång.
  • 04:14 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Dagsbergsvägen i Norrköping uppstod misstanke om rattfylleri och olovlig körning mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Passageraren i bilen, en man i 25-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.
  • Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Räddningstjänstens larm:

  • 04:26 V 50 Skänninge Södra – Mjölby. Trafikolycka. En personbil har åkt av vägen och ligger i diket. Tre personer är drabbade men ur fordonet. Räddningstjänsten har varit på plats men inte gjort någon åtgärd utan polis och bärgare får ta ärendet. Det skriver räddningstjänstens inre befäl Mikael Kalered.
  • 07:09 Stockebyvägen – Mjölby. Djurlivräddning. Häst som ligger i en hästtransport och kommer inte upp själv. Räddningstjänst åker för att hjälpa till. Uppdatering 07:31- Hästen har rest sig själv när räddningstjänsten kommer fram och kopplar en grimma och hjälper till med att leda ut den.
error: