Polisen/ räddningstjänsten: Larm om pågående stöld av bildelar under natten mot fredagen

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 44 ärenden som rör Östergötlands län. En har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika, det skriver polisens presstalesperson Daniel Söderqvist på polisens sida.

  • 00.25 Polisen fick larm om en misshandel i nära relation i Motala. En man i 40-årsåldern greps misstänkt för misshandel.
  • 01.23 Polisen fick larm om en pågående stöld av delar till en bil i stadsdelen Ryd i Linköping. Försöket till stöld avbröts när patrullen närmade sig och de misstänkta tjuvarna försvann från platsen i en bil. Enligt uppgift ska de misstänkta tjuvarna ha varit på platsen tidigare under natten för att reka området. Polisen beslagtog en domkraft som använts vid stöldförsöket för att säkra eventuella spår, och upprättade en anmälan om försök till stöld.   
  • Polisen välkomnar tips från allmänheten. Antingen genom att ringa 114 14 eller genom polisens hemsida där det går att vara anonym.

Räddningstjänstens larm:

  • 23:30 Jungfruvägen – Vadstena. Automatlarm.
error: