Nyheter i korthet: Bar omkring på ett armborst- Greps av polis under fredagsförmiddagen

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Fredag, 13:01- U23-landslagsspelaren Therese Simonsson klar för Linköpings FC

  • Den unga fotbollstalangen och målgöraren Therese Simonsson är klar för Linköpings FC. Therese kommer senast från Umeå IK FF där hon denna säsong stod för åtta av deras mål i OBOS Damallsvenskan och var nominerad till ”Årets genombrott” på Damallsvenskans Bästa i söndags. Hon har även spelat för det svenska U17, U19 och U23-landslaget, det skriver LFC i ett pressmeddelande.
Foto Pressbild
  • I dagarna blev det klart med en ny anfallare till Linköpings FCs trupp kommande säsong. Det är 22-åriga anfallaren Therese Simonsson som kommer stärka upp truppen kommande säsong. 
  • – Jag är väldigt glad att Therese valt att spela för Linköpings FC. Vi får in en forward med spetsegenskaper i sitt djupledsspel och med målsinne. Hennes driv att hela tiden utvecklas och bli bättre passar bra in i LFCs profil på spelare, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.
  • – Jag ville spela i en etablerad allsvensk klubb, med en bra träningsmiljö, med både skickliga spelare och tränare. Jag har haft flera bra samtal med Andrée, där jag tror på hans vision för laget och har fullt förtroende för honom att vi ska lyckas som ett lag, säger Therese Simonsson. I dagarna blev det klart med en ny anfallare till Linköpings FCs trupp kommande säsong. Det är 22-åriga anfallaren Therese Simonsson som kommer stärka upp truppen kommande säsong. 
  • – Jag är väldigt glad att Therese valt att spela för Linköpings FC. Vi får in en forward med spetsegenskaper i sitt djupledsspel och med målsinne. Hennes driv att hela tiden utvecklas och bli bättre passar bra in i LFCs profil på spelare, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

Fredag, 12:56- Bar omkring på ett armborst- Greps av polis under fredagsförmiddagen

  • Strax innan kl 9 på fredagen fick polisen larm om en man som sågs smyga runt i Skärblacka med något som uppfattades som en stor pilbåge. Innan polisen kom fram till platsen hade mannen rört sig mot ett grönområde. Det skriver polisen på sin sida.
  • En polispatrull kom fram till Skärblacka 09.15 och kunde då lokalisera mannen och gripa honom. Vid kontroll visade det sig att mannen är i 35-årsåldern och att det inte var en pilbåge, men väl ett armborst.
  • Armborstet är taget i beslag och polisen har påbörjat en utredning om brott mot vapenlagen och olaga hot.
  • Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som sett hur mannen rört sig. Tips går att ge via 114 14, eller via polisens hemsida där det också går att vara anonym.
error: