LFC-trio klara för ännu en säsong

Sport, Bild Östergötland, Linköping.

Emma Lennartsson, Petra Johansson och Elin Landström förlänger med Linköpings FC, det skriver Linköpings FC i ett pressmeddelande.

  • Emma Lennartsson skrivit på även för säsongen 2021, vilket blir hennes nionde säsong i LFC-tröjan. Under åren har hon bland annat varit med och tagit hem två SM-guld och spelat Champions League. – Jag trivs väldigt bra här i Linköping, vi har bra förutsättningar och jag är i en miljö där jag varje dag blir en bättre fotbollsspelare. Jag ser stor potential i det lag som vi haft under året och tillsammans kommer vi utvecklas och bli ännu bättre, redan under nästa säsong. 
    Den resan ser jag fram emot och den vill jag vara med på, säger Emma Lennartsson i pressmeddelandet. 
  • Petra Johansson anlände till LFC inför årets säsong, men för andra gången. Hon spelade även i LFC mellan åren 2006-2013. Däremellan har Petra spelat en säsong i Kvarnsvedens IK, fyra säsonger i Eskilstuna United och har också gjort en stark comeback efter föräldraledighet. Hon har även nio A-landskamper för Sverige på meritlistan och spel i Champions League. Nu är hon kontrakterad även kommande säsong med LFC. – Det känns oerhört roligt att få vara med att bygga vidare på det vi påbörjat i år! Den uppoffringen vi gör för varandra, varje dag, är ovärderlig. Det tillsammans med det stora fotbollskunnande i gruppen gör att valet att stanna var självklart! Jag får göra det jag älskar, i den stad jag lever i och i den föreningen jag brinner för – jag kan inte annat än att vara stolt och glad, säger Petra Johansson. 
  • Elin Landström har förlängt och 2021 blir hennes fjärde säsong i klubben. Elin spelade Champions League med LFC 2018 och har under åren spelat både i Sveriges U17, U19 och U23-landslag. Dessförinnan spelade hon bland annat i Kopparbergs/Göteborg FC och Umeå IK.  – Det känns väldigt roligt att ha kommit överens med LFC om en förlängning. Den gruppen vi har idag gör att miljön är väldigt professionell och utvecklande. Jag ser mycket potential i den här gruppen och förhoppningsvis har vi stora framgångar framför oss. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas i LFC, säger Elin Landström i ett uttalande. 

    Samtidigt lämnar fyra spelare 
    Samtidigt lämnar Sophie Sundqvist, Rachel Hill, Yuka Momiki och Lisa Hurtig för nya utmaningar. 
    – Vi är glada över att Emma, Petra och Elin väljer LFC även kommande år. Det är viktigt för oss att även kommande säsong ha kvar den rutin och kompetens som spelarna besitter både på och utanför planen. Samtidigt vill jag passa på att tacka Sophie, Rachel, Yuka och Lisa för deras tid i klubben, för allt de har bidragit med och önska dem lycka till framöver, säger Frida Andersson, klubbdirektör i Linköpings FC. Alla spelare går nu på julledighet.

Nu är det klart att Emma Lennartsson, Petra Johansson och Elin Landström förlänger med Linköpings FC.
Foto Mia Eriksson
error: