Polisen/ räddningstjänsten: Brand i parkerad bil

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Under natten mot söndagen har polisen hanterat 50 ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits, se nedan. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av droger. Det skriver polisens presstalesperson Åsa Willsund på polisens sida.

  • 23:47 SOS larmade räddningstjänst och polis till Holmstagatan i Norrköping med anledning av en brinnande bil. Bilen som brann stod parkerad och det fanns ingen person i den. Branden släcktes av räddningstjänsten men två bilar som stod parkerade bredvid fick även dem skador. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. Det finns ingen misstänkt.
  • 02:51 En polispatrull kontrollerade en bil i centrala Norrköping. Föraren och passageraren visade tecken på att vara påverkade av narkotika och de fick följa med för provtagning. I bilen anträffades också misstänkt narkotika och de båda personerna, båda män i 20-årsåldern, greps misstänkta för narkotikabrott.

Räddningstjänstens larm:

  • 23:50 Holmstagatan – Norrköping. Brand i fordon. En personbil brinner på en parkering av okänd anledning. Risk för spridning till närliggande bilar. Uppdatering:00:01– En personbil är övertänd i motor utrymmet och vi har påbörjat släckning. En bil som står bredvid den brinnande bilen har blivit lätt värmepåverkad av branden.
  • 00:14 Folkparken – Norrköping. Brand i det fria. En inringare ser att det brinner i en soptunna. Inringaren försöker släcka med grus.
  • 00:22 Västra harg – Mjölby. Brand i byggnad. En inringare ser att det kommer rök från golvet efter man har eldat i en kamin. Uppdatering:00:49– Räddningstjänsten bryter upp golvet och letar efter en eventuell glödbrand i trossbotten mellan bjälklagen och kommer vara kvar i en timma på plats.
  • 04:49 V215 Falla – Finspång. Trafikolycka. En personbil har väjt för en älg på väg 215 i höjd med falla och hamnat i diket. Fyra personer drabbade och alla har gått ut ur fordonet. Uppdatering:05:07– Lugnt på platsen oklart om någon får följa med ambulansen. Räddningstjänsten lämnar platsen om 15 minuter.
  • 05:26 Garnisionsområdet – Linköping. Automatlarm.
error: