Nyheter i korthet: Delvis fjärr- och distansundervisning för gymnasiet

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Torsdag, 17:25- Norrköpings kommun inför munskydd och visir inom vård- och omsorgskontoret

  • Vård- och omsorgskontoret har i dag, den 19 november, beslutat att medarbetare inom vård- och omsorgskontoret kommer att använda munskydd eller visir vid all ansiktsnära vård. Detta görs som en extra försiktighetsåtgärd, så kallad source control. Den tillfälliga rutinen införs för att minska risken att smitta kommer in på boenden och vid nära kontakter vid exempelvis hemsjukvård. Det skriver Norrköpings kommun i ett pressmeddelande.

Torsdag, 17:22- Linköping: Delvis fjärr- och distansundervisning för gymnasiet

  • Bildningsnämnden fattar på måndag beslut om att de kommunala gymnasieskolorna kommer att delvis övergå till fjärr- och distansundervisning. Ambitionen är att kunna kombinera den viktiga närundervisningen med fjärr-och distansundervisning samtidigt som skolorna kan minska trängseln i lokalerna. Det skriver Linköpings kommun i ett pressmeddelande.
  • – Vi vet att för de allra flesta elever är närundervisning den bästa formen av undervisning. För att säkra elevernas rätt till utbildning trots den pågående pandemin samtidigt som vi ökar möjligheten att upprätthålla fysiskt avstånd i våra skollokaler, kommer vi att fatta det här beslutet, säger Åsa Wennergren (L), ordförande i bildningsnämnden.
  • Nämnden kommer på måndag den 23 november att hålla ett extra sammanträde för att fatta beslut om att samtliga kommunens gymnasieskolor kommer att använda sig av delvis fjärr- och distansundervisning. Detta för att minska trängseln i gymnasieskolans lokaler samt trängsel i kollektivtrafiken.
error: