Nyheter i korthet: Förlust för både LHC och IFK under helgen

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Söndag, 18:23- Årets Julklapp 2020 presenteras onsdag 18 november

 • Med tanke på rådande läge har HUI Research valt att inte genomföra någon presskonferens gällande Årets julklapp i år. Ett pressmeddelande kommer istället att skickas ut onsdagen den 18 november klockan 06:50.

Söndag, 18:18- Anna Selander blir ny samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun

 • Nu är det klart att Anna Selander blir ny samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun efter Hans Revenhorn som går i pension vid årsskiftet. Det skriver Norrköpings kommun i ett pressmeddelande.
Nu är det klart att Anna Selander blir ny samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun efter Hans Revenhorn som går i pension vid årsskiftet. Det skriver Norrköpings kommun i ett pressmeddelande. Foto Pressbild
 • – Vi välkomnar Anna Selander som ny samhällsbyggnadsdirektör till Norrköpings kommun. Vi ser fram emot hennes kunskaper inom samhällsbyggnad och långa erfarenhet av att bygga och utveckla en effektiv organisation, säger Martin Andreae kommundirektör.
 • Anna är i grunden civilingenjör och har en lång bakgrund från Nyköpings kommun, senast som chef för samhällsbyggnad sedan 2017. Tidigare roller som Anna har haft är som teknisk lantmätare, enhetschef för kartenheten samt som förändringsledare för samhällsbyggnad.
 • – Det känns fantastiskt att få möjligheten att få vara med och utveckla Norrköping. Jag ser med stor spänning fram emot att få vara med och bidra till Norrköpings stora stadsutvecklingsprojekt. Jag gillar att vara med där det händer. Jag har alltid en ambition att utveckla verksamheten med betoning på framtid. För mig är det viktigt att arbeta med kunden i fokus och att kunna erbjuda en bra service, samt ha en god dialog med medborgare och aktörer, säger nya samhällsbyggnadsdirektören Anna Selander.
 • Anna Selander börjar sin nya tjänst 1 februari 2021.

Söndag- Förlust för både LHC och IFK under helgen

 • Det var dubbla smällar för Linköping HC i matchen mot Frölund i SHL i Saab arena under lördagen.
 • Hemmaklubben föll hemma med 1-3 och nu ligger klubben sist i tabellen. Dessutom åkte LHC:s Hampus Larsson på en otäck smäll när han skulle tackla en Frölunda-spelare. Han missade dock tacklingen och for in med huvudet i sargen.
 • Det var otäcka bilder som visades på Cmore. Larsson försökte ställa sig upp men rasade ihop, rejält groggy.
 • Han fick ledas av isen med en befarad hjärnskakning.

___________________________________________________________________________

 • IFK Motala hade hemmapremiär mot Vänersborg i bandyns elitserie. Bortalaget var dock effektivare i sitt spel. Matchen slutade 1-3.
 • IFK:s mål gjordes av Jonas Enander.
IFK:s Jonas Enander. Foto Jeppe Gustafsson

Söndag, 17:08- Hur väl känner Norrköpingsborna till hur man ska källsortera?- Nu ska Nodra titta i soppåsen

 • Hur väl känner Norrköpingsborna till hur man ska källsortera? För att ta reda på det kommer Nodra att åter igen samla in soppåsar från kunder och analysera hur det ser ut där i.
 • Metod kallas för plockanalys och innebär att Nodra samlar in sopor från kunder, öppnar sedan påsarna och ser efter hur mycket som är rätt sorterat och hur mycket som har råkat hamna fel. En vanlig felsortering kan till exempel vara att kunden råkat lägga en förpackning eller returpapper i restavfallet.
 • Den här gången hämtar Nodra in sopor från drygt 1 000 lägenheter i flerbostadshus för att titta vad soppåsen för restavfall innehåller och vad som finns i kärlet för matavfall. 
 • –Eftersom vi samlar in från samma fastigheter som vi samlade in från 2017 så ska det bli väldigt intressant att analysera resultatet och se om våra kunder har blivit bättre eller sämre på att sortera sin sopor. Det kan annars vara svårt att dra några slutsatser för kommunen som helhet efter plockanalys av avfall från flerfamiljshus eftersom det dels finns väldigt olika förutsättningar områden emellan och dels olika förutsättningar inom områden som till exempel avstånd till närmaste återvinningsstation. Men eftersom vi analyserar från samma fastigheter som tidigare år så kan vi ändå analysera resultatet och se om våra kunder har blivit sämre eller bättre på att sortera sopor, säger Anders Karlsson, affärsområdeschef för Avfall på Nodra.
 • Resultatet från plockanalysen väntas vara färdigt inom några veckor, skriver Nodra i ett pressmeddelande.
error: