Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman är årets programledare för Musikhjälpen

Kultur och nöje, Bild Östergötland

Programledaren och poddaren Brita Zackari, Musikhjälpen-veteranen Farah Abadi och artisten Felix Sandman är trion som leder Musikhjälpen 2020. Den 14-20 december sänder de 144 timmar på temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Programmet skulle sänds från Norrköping men sänds nu på grund av coronaviruset från annan plats.

Farah Abadi gör nu sitt fjärde år som programledare för Musikhjälpen.

– Det är lika pirrigt och nervöst som första gången. Kanske ännu mer i år då vi inte riktigt vet vad vi kliver in i på grund av corona men på något sätt är det också skönt. Något återkommande och tryggt som Musikhjälpen, som håller sällskap, underhåller och skapar eftertanke. Jag längtar!, säger Farah Abadi.

Både Brita Zackari och Felix Sandman har gästat buren tidigare, men nu blir det programledardebut.

– Jag är otroligt peppad och hedrad över att få detta uppdrag särskilt ett år som detta, när vårt behov av gemenskap och samhörighet är större än någonsin. Musikhjälpen är ju det trygga skepp som varje år ger en hoppet om mänskligheten tillbaka, med massor av engagemang som verkar samla nästan hela landet kring ett och samma mål, säger Brita Zackari.

– Det känns otroligt kul och jag är så stolt över att få programleda Musikhjälpen tillsammans med två fantastiska kvinnor jag ser upp till! Jag har fått äran att vara gäst varje år sedan 2014 och tycker att Musikhjälpen är ett så varmt och fint initiativ som tar fram det bästa hos människor och förenar världen i kärlek och musik. Jag ser fram emot intressanta möten och att få ta del av allas personliga resor och bidra till att stärka engagemanget hos människor för årets viktiga tema, säger Felix Sandman.

I förra veckan meddelade Musikhjälpen att man ställer om och att årets upplaga inte kommer sändas från ett torg utan från andra lokaler där sändningarna kan genomföras på ett tryggt sätt.

Musikhjälpen sänds 14-20 december och är ett samarbete mellan SVT, Sveriges Radio och Radiohjälpen. Årets tema är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

Mer om Musikhjälpen: http://musikhjälpen.se

Farah Abadi 
Farah Abadi har programlett Musikhjälpen tre gånger tidigare (2017, 2018 och 2019). Hon inledde sin karriär i Malmökanalen P3 Din Gata och har bland annat lett SVT:s Sommarlov, Relationsradion i P3 och Farah i P3. Farah är aktuell i SVT:s På Spåret tillsammans med Johan Glans.

Felix Sandman
Felix Sandman är sångare och skådespelare. Hans musik spelas ofta i P3 och han har medverkat i Melodifestivalen två gånger (2018 och 2020). Felix hade en av huvudrollerna i dramaserien ”Störst av allt” och han har även medverkat i norska komediserien ”Home for Christmas”.

Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare. Brita har bland annat programlett Rix Morronzoo och gjort flera programserier för SVT. Hon har skrivit boken ”Jag hatar att träna” och tillsammans med Parisa Amiri har hon podden Brita & Parisa.

Musikhjälpen 2020 Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman, programledare
Foto Mattias Ahlm/Sveriges Radio
error: