Fotografi: Så har du aldrig sett Zara Larsson, Suzanne Reuter och Pernilla Wahlgren – Se 2021 års “Sagolika kvinnor”

Fotografi, Bild Östergötland

Fjorton kvinnor har fotograferats med avstamp i välkända historiska händelser, sagor, myter och roller. Tonvikten har lagts på att porträttera och synliggöra den åldrande kvinnan. Här finns bland annat ett stämningsfullt och varsamt porträtt till minne av Marie Fredriksson, och starka bilder på Franciska Levy, 92 år, överlevare från Förintelsen, Suzanne Reuter och Caroline Roosmarks egen mor, Harriet, 84. Här finns också magiska bilder på bl a Efva Attling, Therese Lindgren, Zara Larsson och Pernilla Wahlgren.

Caroline Roosmark har även valt att porträttera tre kvinnor inom vården – en undersköterska, en intensivvårdssjuksköterska och en läkare – som jobbat under de värsta månaderna på Karolinska Sjukhusets intensivvårdsavdelning och vars berättelser berört henne enormt.

“Jag hoppas genom denna kalender kunna återskapa lite styrka, kamp, funderingar, systerskap och magi i tillvaron ur det kaos som präglat 2020. Det betyder också mycket för mig att att kalenderprojektet uppmärksammar och stödjer Fryshusets ”Barn till ensamma mammor”. (Caroline Roosmark)

Här finns kalendern för beställning: https://roosmark.com – levereras från den 16 november 2020.

15 kronor per såld kalender går till föreningen Fryshusets Barn Till Ensamma Mammor, som riktar sig till och stöttar barn och ensamstående mammor som lever i socioekonomisk utsatthet.

Sagolika kvinnor 2021 (bildcollage).
Foto Caroline Roosmark
error: