Polisen/ räddningstjänsten: Bilist som vägrade att stanna stoppades med spikmatta

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Det skriver polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg på polisens sida.

  • 00.16 En polispatrull noterade en bilist som körde vingligt vid trafikplats Norrköping Södra, E4. Bilisten vägrade att stanna på polismans tecken. Bilisten körde från platsen och polisen åkte efter. Färden slutade då en polispatrull la ut en spikmatta på E4, innan trafikplats Tift, Linköping. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, misstänks för flera trafikbrott bland annat drograttfylleri samt grov olovlig körning.
  • 01.44 Polisen larmades till centrala Linköping där en man, som är i 20-årsåldern, skulle ha blivit rånad. Mannen blev bestulen på sina tillhörigheter. En man, som är i 20-årsåldern, kunde senare under natten gripas misstänkt för rånet. Mannen anhölls senare. Ärendet är åklagarlett.
  • 03.08 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Storgatan i Motala med anledning av en brand. Det var en parkerad personbil som brann. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.
  • 04.45 Polisen larmades till en återvinningscentral i Åtvidaberg med anledning av ett pågående inbrott. Ett vaktbolag hade via övervakningskamera sett två personer som hade tagit sig in i området. Polis åkte till platsen och två män greps. Den ena mannen är i 35-årsåldern, den andra är i 50-årsåldern. Männen är misstänkta för stöld genom inbrott. Uppdatering 09.15: Brottsrubriceringarna har ändrats. Männen är misstänkta för olaga intrång och egenmäktigt förfarande.
  • Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Räddningstjänstens larm:

  • 00:31 Eco center – Linköping. Ett kompostberg som glöder och pyr. Räddningstjänsten åker och lägger på vatten. Uppdatering: 01:31- Räddningstjänsten är klara på platsen och återgår till station.
  • 03:10 Storgatan – Motala. Brand i fordon. En personbil står på en parkering och brinner av okänd anledning. Räddningstjänsten åker till platsen. Uppdatering: 03:21- Räddningstjänsten har påbörjat släckning. Även två bilar som stod bredvid den brinnande bilen har blivit värme påverkade. Uppdatering: 03:45- Branden är släckt och räddningstjänsten lämnar över ärendet till polisen.
  • 05:39 Ljungsbro – Linköping. Automatlarm.
  • 06:29 Akasialiden – Motala. Automatlarm.
  • 08:14 Malmgatan – Norrköping. Automatlarm.
error: