Tillbakablick: Bästa bilderna från oktober månad

Nyhet, Bild Östergötland.

Tegnell, Artscape och ljusmanifestation för “Lilla hjärtat. Det är några av händelserna i Östergötland under oktober månad. Se bildspel nedan.

BOXHOLM 20201001 Exteriörbild på lokalerna till Boxholm ost. Bråk mellan Boxholms kommun och Arla om lokalerna.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20201001 I veckan började officiellt gatukonstprojektet ARTSCAPE FORM i Östergötland. 15 europeiska och svenska konstnärer kommer under en två veckors period att skapa storskaliga väggmålningar i Linköping, Mjölby, Motala och Åtvidaberg. En unik twist på projektet blir tillägget av Augmented Reality. Åtta av konstverken kommer till liv i form av Augmented Reality, förstärkt verklighet på svenska. Via Artscapes AR-applikation till mobil och surfplatta, kommer besökarna kunna uppleva ett helt nytt sätt att se på muralmålningarna. Bilden: Konstnären Stina Folkebrant målar en stor muralmålning i centrala Linköping.
Foto Jeppe Gustafsson
ASKERSUND 20201003 Flygbild över vattentornet i Akersund där byggnaden klätts i regbågsfärger under Askersunds lakeside pride. En anordning som förefaller vara en bomb har hittats vid vattentornet i Askersund. Polis är nu på plats och man har spärrat av området närmast föremålet. I skrivande stund förbereder man att kontakta nationella bombskyddet för vidare åtgärder. Vattentornet har på lördagen klätts i regnbågsfärger som ett konsverk under namnet ”Vår stad vårt samhälle”. Konstverket skulle ha invigts klockan 11 som avslutning på prideveckan i Askersund.
Foto Jeppe Gustafsson
ASKERSUND 20201003 Någon som lämnat en sko utanför ett sophus.
Foto Jeppe Gustafsson
VADSTENA 20201004 Ljusmanifestationen “Brinn för Esmeralda!” hölls under söndagen på en rad orter i landet. Så även i Vadstena dit många kom för att tända ljus för att hedra den lilla flickan. Bakgrunden är den lilla flickan Esmeralda, eller “Lilla hjärtat”, som i januari i år hittades avliden i ett hem i Norrköping. Hon var familjehemsplacerad men kammarrätten gav de biologiska föräldrarna rätt till sitt barn och hon skickades till dessa i Norrköping. Flickan avled i januari och den biologiska mamman dömdes av tingsrätten till 21 månaders fängelse för grovt vållande till annans död.
Foto Jeppe Gustafsson
VADSTENA 20201004 Ljusmanifestationen “Brinn för Esmeralda!” hölls under söndagen på en rad orter i landet. Så även i Vadstena dit många kom för att tända ljus för att hedra den lilla flickan. Bakgrunden är den lilla flickan Esmeralda, eller “Lilla hjärtat”, som i januari i år hittades avliden i ett hem i Norrköping. Hon var familjehemsplacerad men kammarrätten gav de biologiska föräldrarna rätt till sitt barn och hon skickades till dessa i Norrköping. Flickan avled i januari och den biologiska mamman dömdes av tingsrätten till 21 månaders fängelse för grovt vållande till annans död.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20201005 En nio veckor gammal staffordshire bullterrier-valp. Staffordshire bullterrier, i dagligt tal staffe, är en hundras från Storbritannien.
Foto Jeppe Gustafsson
201010 Simmare och ledare i LASS Seniorverksamhet i Linköpings simhall den 10 oktober 2020 i Linköping. Therese Hammarberg under ytan. Bild till Bildbyråns En dag idrott.
Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20201015 Höstfärger utmed Motala ström under torsdagen.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20201016 Statsepidemiolog Anders Tegnell befinner sig i frontlinjen i kampen mot covid-19-pandemin. Civilingenjören Linnea Bergman säljer solenergisystem till Afrika för att världens fattiga ska få tillgång till miljövänlig och billig el. Under fredagen motog de utmärkelsen som Årets alumner vid Linköpings universitet.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20201016 Statsepidemiolog Anders Tegnell (bilden) befinner sig i frontlinjen i kampen mot covid-19-pandemin. Civilingenjören Linnea Bergman säljer solenergisystem till Afrika för att världens fattiga ska få tillgång till miljövänlig och billig el. Under fredagen motog de utmärkelsen som Årets alumner vid Linköpings universitet.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20201016 Tage Danielsson-statyn, i Linköping, har fått munskydd i dessa coronatider. Statyn av Danielsson, som invigdes 1987, är gjord av Karl Göte Bejemark och föreställer Tage Danielsson i ett karnevalståg utklädd till lärare.
Foto Jeppe Gustafsson
MJÖLBY 20201018 Fina höstfärger i Mjölby under söndagen. Mittemot järnvägsstationen, mellan höstträden, i Mjölby har en gigantisk ryttare på häst målats upp på en fasad av konstnären Judith de Leeuw från Nederländerna. Väggmålningen är en av 17 som målats de senaste veckorna i Östergötland i projektet Artscape Form.
Foto Jeppe Gustafsson
SKÄNNINGE 20201018 Fina höstfärger utmed Skenaån i Skänninge under söndagen. Sommaren är till ända, nu är hösten här.
Foto Jeppe Gustafsson
SKÄNNINGE 20201018 Fina höstfärger utmed Skenaån i Skänninge under söndagen. En gammal Volvo PV passaerar över en bro.
Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201019 Riksväg 34 i höjd med akvedukten är från och med måndag avstängd nattetid. Svevia är på plats för att reparera akvedukten efter att en lastbil kraschat in och fattat eld i akvedukten.
Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20201021 Ho ho ho eller no no no. Är det jul igen? När det är oktober månad och två månader kvar till jul har en butik installerat en uppblåsbar tomte intill entrén.
Foto Jeppe Gustafsson

Bild Östergötland/ www.bildostergotland.se

error: