Regionen höll presskonferens om coronaläget- Regionen ser en stadig ökning av coronafall- En andra våg är konstaterad

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Fredag, 16:32- Ny vattenläcka i anslutning till Klostergatan

 • Ytterligare en vattenläcka uppstod igår torsdag (22 oktober) i närheten av den tidigare vattenläckan i korsningen Vasavägen – Klostergatan i centrala Linköping. Reparationsarbetet med vattenläckorna i Vasavägen fortsätter under helgen, och vägen mot Resecentrum kommer inte att kunna öppnas för trafik idag fredag (23 oktober) som planerats. Det skriver Tekniska verken i ett pressmeddelande.
 • Inga kunder är utan vatten.
 • Prognosen är att läckorna blir lagade i helgen och att trafiken släpps på under måndagen den 23 oktober. 

Fredag, 14:36- Rån i centrala Norrköping

 • Vid 13-tiden på fredagen fick polisen larm om ett rån i Vasaparken i centrala Norrköping gentemot en pojke i nedre tonåren. Pojken ska ha blivit tvingad att ge sin mobiltelefon till två män i övre tonåren efter att en av männen visat upp ett vasst föremål och hotat honom med det. Männen tvingade av pojken koden till mobiltelefonen och sprang sedan från platsen.
 • Polisen har upprättat en anmälan om rån.
 • Polisen välkomnar tips från allmänheten. Antingen genom att ringa 114 14 eller genom polisens hemsida där det också går att vara anonym.

Fredag, 11:42- Satsningar på nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro

 • Behoven av anläggningar och utemiljöer ökar i takt med att Linköpings kommun växer. Tillgänglighet och närhet till olika platser för idrott och fysisk aktivitet är av stor betydelse för Linköpingsbornas hälsa och välbefinnande. Som ett led i att uppnå det har Kultur- och fritidsnämnden idag tagit beslut för ett nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro. Det skriver Linköpings kommun i ett pressmeddelande.
 • Under en lång tid har Ekängen som stadsdel varit underförsörjd med idrottsanläggningar och miljöer för fysisk aktivitet. Tidigare har en ny konstgräsplan tagits i drift som möjliggör för föreningslivet i området att bedriva och utveckla sin fotbollsverksamhet. Nu ska ett nytt motionsspår anläggas i området. Det nya motionsspåret planeras att anläggas i norra delen av Ekängen, Tvärskogs Udde.
 • – Det är väldigt roligt att vi får till ett nytt motionsspår i området. Vi har som mål att fler ska röra på sig och vi gör nu en satsning på vardagsnära motion. Motionsspåret ger individen bättre möjligheter att vara aktiv och det blir enklare än någonsin att ge sig ut på en motionsrunda, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Fredag, 11:15- Regionen höll presskonferens om coronaläget

 • Region Östergötland höll under fredagen en pressträff med anledning av den ökande smittspridningen i Östergötland. HÄR är länk till sändningen.
 • Regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S), smittskyddsläkare Britt Åkerlind och vårddirektör Jessica Frisk medverkade på presskonferensen.
 • Kaisa Karro sade under presskonferensen att det är en andra våg vi ser av coronaviruset.
 • Tio personer, med covid-19, vårdas på sjukhus, berättade Britt Åkerlind, smittskyddsläkare.
 • På måndag kommer en smittspårningsenhet att dra igång, fortsätter Åkerlind.

Fredag, 11:11- Linköping förlänger samarbete med Novahuset

 • Barn- och ungdomsnämnden och social- och omsorgsnämnden beslutade på sina sammanträden i december 2019 att gemensamt ingå ett samarbete, ett så kallat IOP, Idéburet offentligt partnerskap, med Novahuset. Ett samarbete som har visat sig vara så framgångsrikt att Allians för Linköping nu väljer att förlänga det till 31 december 2023. Det skriver Linköpings kommun i ett pressmeddelande.
 • Novahuset är en ideell förening som arbetar stödjande, förebyggande och uppsökande mot sexuellt våld bland annat genom stödfunktioner för utsatta rörande sexuellt våld samt stöd och rådgivning till anhöriga och yrkesverksamma. Novahusets förebyggande insatser är riktade till skola, vårdnadshavare samt yrkesverksamma och syftar till att utbilda kring frågor som rör sex, internet och sexuellt våld. Föreningen bedriver också uppsökande arbete i krogmiljö samt på internet.
 • – Alla borde få ha ett liv utan sexuellt våld, samarbetet med Novahuset tar oss ett steg närmare det målet, säger Annika Krutzén, ordförande social- och omsorgsnämnden.
error: