Mons Kallentoft firar 20 år som författare

Kultur och nöje, Bild Östergötland, Linköping.

I år är det tjugo år sedan Mons Kallentoft debuterade som författare. I dagarna utkom Satanskäftarna – den trettonde boken i den hyllade serien om kriminalinspektör Malin Fors. I samband med jubileet återutges också de första två romanerna, katapultprisbelönade Pesetas och Marbella Club, som e- och ljudbok. Två romaner som fått ett långt liv, vilket Mons är stolt över. Det har blivit många böcker och det ska bli fler, lovar Mons. Det skriver bokförlaget Forum.

Foto: Pär Olsson

Foto: Pär Olsson

”Det har varit och är ett författarskap som är lika rastlöst som jag själv.”

Mons har även skrivit två böcker om gastronomi: Food Noir och Food Junkie som både älskats och hatats. Det är för Mons det säkraste tecknet på sann kvalitet.

”Han är och förblir en skicklig spänningsförfattare, en av de skickligaste, som läsare sitter man aldrig säker i hans värld.” Östgöta Correspondenten

Den komplexa Malin Fors

Mons Kallentoft är uppvuxen utanför Linköping och bor på Mallorca. Hans genombrott blev de kritikerrosade böcker om kriminalinspektör Malin Fors som har sålts i nära fyra miljoner exemplar och älskas av läsare världen över. Just nu gör även hans serie om Tim Blanck och hans försvunna dotter – Se mig falla och Hör mig viska – succé i Sverige och utomlands.

Mons Kallentoft berättar att böckerna om Malin Fors ligger honom extra varmt om hjärtat och att han aldrig tröttnar på att berätta hennes livs historia. I den nya boken Satanskäftarna ställs hon inför svårare utmaningar både privat och i arbetet än någonsin. Hon ställs inför svårare utmaningar både privat och i arbetet än någonsin tidigare. Intrigen kretsar kring hatbrott och hänsynslöshet i läkemedelsbranschen, två skrämmande aktuella ämnen.

Om Satanskäftarna

Det är vår i Linköping. På ett gammalt slagfält hittas en ung man mördad, och någon verkar ha tagit bett av hans kropp. Spåren leder kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollegor i flera olika riktningar. Mannen var homosexuell, vilket skulle kunna vara ett motiv i en tid då hatbrotten ökar. Eller har mordet med hans framgångsrika arbete som kemist att göra? När ytterligare en homosexuell man hittas död börjar Malin frukta att en sadistisk seriemördare går lös.

Medan oron sprider sig i staden för utredningen henne allt längre bort, ut i en värld av hänsynslös girighet. Och i jakten på mördaren tvingas hon möta de egna begär och svagheter som hon förgäves försöker fly ifrån.

I år är det tjugo år sedan Mons Kallentoft debuterade som författare. I dagarna utkom Satanskäftarna – den trettonde boken i den hyllade serien om kriminalinspektör Malin Fors. Foto Pär Olsson
I år är det tjugo år sedan Mons Kallentoft debuterade som författare. I dagarna utkom Satanskäftarna – den trettonde boken i den hyllade serien om kriminalinspektör Malin Fors. Foto Pär Olsson
I år är det tjugo år sedan Mons Kallentoft debuterade som författare. I dagarna utkom Satanskäftarna – den trettonde boken i den hyllade serien om kriminalinspektör Malin Fors. Foto Pär Olsson
LINKÖPING 20151017 Författaren Mons Kallentoft signerar böcker.
Foto Jeppe Gustafsson
error: