Polisen/ räddningstjänsten: Par greps efter biljakt- Stöldgods hittades i bilen

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Det skriver polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg på polisens sida.

  • 23.22 Polisen skulle stoppa och kontrollera en bil på Fiskebyvägen i Norrköping men bilisten vägrade att stanna och försökte att köra ifrån polispatrullen. Färden tog stopp när bilisten körde in i ett stängsel. I bilen satt en man och en kvinna, båda är i 25-årsåldern. De båda greps misstänkta för stöld då stöldgods hittades i bilen. Senare under natten anhölls mannen och kvinnan. Ärendet är åklagarlett. Mannen som körde bilen misstänks även för bland annat rattfylleri, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Räddningstjänstens larm:

  • 00:18 Vikingstad – Linköping. Kontroll av röklukt. En familj känner röklukt i en villa. Strömmen är bruten och räddningstjänsten är snart på plats. Styrkan kommer kontrollera med värmekamera för att se om det är några förhöjda temperaturer.
  • 06:48 Lindövägen – Norrköping. Automatlarm.
error: