Polisen/ räddningstjänsten: Rån och brand under natten mot söndagen

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 110 ärenden mellan klockan 22 och 07. Det skriver polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg på polisens sida.

  • 22.31 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Skolgatan i Norrköping med anledning av en brand i ett flerfamiljshus. En person fick följa med till sjukhus, polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet genom brand upprättades.
  • 01.38 Polisen larmades till Tannerfors då två okända gärningspersoner hade rånat en man utomhus. De två gärningspersonerna hade hotat mannen med ett tillhygge. Mannen, som är i 25-årsåldern, tvingades att lämna ifrån sig sin telefon och plånbok. Polisen upprättade en anmälan gällande rån. Polisens presstjänst har inga uppgifter om några personskador i samband med händelsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Räddningstjänstens larm:

  • 22:33 Skolgatan – Norrköping. En inringare känner röklukt från en lägenhet. Räddningstjänsten åker och undersöker. Uppdatering: 22:45- Det visade sig vare en lägenhetsbrand på våning tre och räddningstjänst har påbörjat rökdykning. Uppdatering: 22:50- Branden är släckt, en person hittad i lägenheten och får följa med till sjukhus med okända skador. Räddningstjänsten har påbörjat att ventilera ut röken från lägenheten och trapphuset. Uppdatering: 23:30- Räddningstjänsten är klara på platsen och återgår till stationen.
error: