Polisen/ räddningstjänsten: Grov misshandel efter fest

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 120 ärenden mellan klockan 22 och 07. Det skriver polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg på polisens sida.

  • 22.30 Polisen larmades om att det skulle ha skett en misshandel vid eller i en bostad i området Ekholmen, Linköping. Flera ungdomar skulle ha varit på en fest i bostaden, efter ett tag kom några oinbjudna gäster dit. Bråk uppstod och en pojke i tonårsåldern hade blivit misshandlad med ett tillhygge. Pojken fördes till sjukhus, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Senare kunde en misstänkt gärningsman gripas. Den gripne, en pojke i tonårsåldern, hade blod på sina händer. Den gripne är misstänkt för grov misshandel.
  • 00.33 Polisen larmades till resecentrum i Boxholm med anledning av en misshandel. Flera ungdomar hade gått fram till en pojke, som är i tonårsåldern, som var på väg till Boxholms resecentrum. Pojken blev beskylld för att ha stulit en jacka från en fest. Polisens presstjänst har inga uppgifter om pojkens eventuella skador. Polisen upprättade en anmälan om grov misshandel, försök till utpressning samt stöld.
  • 04.19 Polisen larmades om att en man, som är i 25-årsåldern, hade blivit rånad. Detta skulle ha inträffat i centrala Norrköping. Okända personer kom fram till mannen och ville sälja narkotika. När mannen vägrade ta emot drogerna hade personerna blivit hotfulla och mannen tvingades till att föra över pengar via sin mobil. En anmälan om rån upprättades.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Räddningstjänstens larm:

  • 23:27 Storgatan, Motala. Inringare som känner röklukt och ser viss rök i trapphus. Räddningstjänsten är på väg till platsen. Uppdatering 23.58: Rökutveckling från material som hamnat på en spisplatta. Räddningstjänsten hjälper till och ventilerar ut röken och kommer därefter lämna platsen. Prognos ca 10 minuter.
  • 00:19 Tranåsvägen i höjd med Skälaby – Ödeshög. Trafikolycka. En personbil som krockat med vilt. En person drabbad som är ute ur fordonet. Uppdatering 00.46: Räddningstjänsten har varit på plats. Den drabbade följer inte med ambulans. Bilen kommer att bärgas från platsen. Räddningstjänst lämnar och återgår till station.
  • 01:48 Vickerkullavägen – Motala. Larm inkom som automatlarm. När räddningstjänsten kommer fram till platsen får de information om att det brinner i plastbalar inne på industrin. Sprinklersystemet har löst ut och haft bra släckverkan på branden. Styrkan arbetar nu tillsammans med verksamheten med att lämpa ut det som har brunnit. Dessutom hjälper de till att ventilera ut rök. Prognosen i nuläget är oklar. Uppdatering 03.34: Räddningstjänstens insats är nu avslutad och verksamheten tar över. Räddningstjänsten lämnar platsen med samtliga enheter och återgår till station.
error: