Lars Winnerbäcks stiftelses pris NYPONET 2020 tilldelas Sami Rahim

Kultur och nöje, Bild Östergötland, Linköping.

Årets Nyponet går i år till Sami Rahim, det skriver United Stage i ett pressmeddelande.

  • Lars Winnerbäcks stiftelses pris NYPONET skulle ha delats ut den 3 april i år i Garden, Linköpings konsert & kongress. När pandemin slog till i mars blev hela arrangemanget med prisceremonien framflyttad på obestämd tid.
  • Sami Rahim blev redan i januari uppringd av Lars Winnerbäck som berättade att han skulle tilldelas årets NYPON, och har sedan dess hållit på hemligheten i väntan på ett beslut om hur och när priset skulle komma att delas ut.
  • Vid den lilla ceremonin på torsdagskvällen erhöll Sami ett diplom med motiveringen samt prissumman på etthundratusen kronor. Till priset hör också ett hantverk, i år ett grafiskt blad gjort av Isabelle Nilsson.
  • –Sami Rahim känns som en självklar Nyponvinnare. Det var nog egentligen bara en tidsfråga, säger Lars Winnerbäck. L’Orient var verkligen en unik plats i Linköping och Sami är en unik personlighet. Årets pris kan ses som ett stort tack, men jag hoppas också att det inspirerar Sami till att fortsätta sätta färg på stan.
  • –Förhoppningen är att vi kan ha en stor fest nästa år, säger Lars Winnerbäck, och samla mycket folk och verkligen fira Sami, tillsammans med stipendiaten för 2021.
  • Christel Valsinger lämnar styrelsen i samband med 2020 års prisutdelning. Vi tackar henne för fem års samarbete och fortsätter att hålla en nära kontakt. Ny ledamot blir 2019 års stipendiat Ulrika Reinholdsson, repertoaransvarig i Riksteatern Linköping.

Stiftelsens motivering

Lars Winnerbäcks Stiftelse har till uppgift att främja kulturlivet i Linköpings kommun. Det sker genom att stiftelsen varje år delar ut ett stipendium till en eller flera eldsjälar som bidrar till att berika kulturlivet i Linköping. Stipendiaten får också ett nypon tillverkat av en hantverkare som är verksam i Östergötland.

Fakta. Nyponet

Lars Winnerbäcks Stiftelse har till uppgift att främja kulturlivet i Linköpings kommun. Det sker genom att stiftelsen varje år delar ut ett stipendium till en eller flera eldsjälar som bidrar till att berika kulturlivet i Linköping. Stipendiaten får också ett nypon tillverkat av en hantverkare som är verksam i Östergötland.

Sami Rahim och Lars Winnerbäck.
Foto Anton H le Clercq
Sami Rahim och Lars Winnerbäck.
Foto Anton H le Clercq
Sami Rahim och Lars Winnerbäck.
Foto Anton H le Clercq
error: