Räddningstjänsten kunde inte skylla på vattenbrist- Hett derby i Borensberg under lördagseftermiddagen

Nyhet, Bild Östergötland, Borensberg.

Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen.

  • För andra året i rad spelades det match mellan Borensbergs IF:s damer och Borensbergs deltidsstyrka på Bergvallen IP i Borensberg.
  • Men det var en olycksbådande inledning för räddningstjänsten då de tidigt låg under med 0-3 i matchen.
  • Ljuset försvann bokstavligen för styrkan och det blev ett skimmer av blått ljus över arenan. Det hjälpte föga att räddningstjänstens backar försökte att skapa fri väg. Damerna var helt enkelt för bra.
  • En siren hördes från sidan av planen och styrkan fick antänd… nytändning, olyckligtvis för Borensbergs damer.
  • Var det räddningschef Gatels förtjänst, som likt en skärsläckare, forcerade damernas backlinje? Ingen har svaret. Men en chef på hög (brand)post borde ha mycket att tillföra spelet.
  • Många frågar sig hur räddningsstyrkans målvakt kunde hålla värmen under spelet, detta då han inte hade fått upp tempot förrän i slutet av matchen. Och då var det så dags.
  • Räddningstjänsten ryckte upp sig och reducerade till 4-4. Vilket betydde straffar och så småningom vinst för Borensbergs räddningsstyrka.
  • Var det vattnet som gjorde att spelet och matchen vände? Det är dock lika oklart som vädret.
  • Hörde någon Borensbergsbo en siren efter matchen så var det bara dags för eftersläckning. Trots allt spelades matchen på en lördag.

Text/Foto Jeppe Gustafsson

BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20201010 Ett alarmerande dåligt väder kunde inte stoppa det heta mötet i derbymatchen på Bergvallen IP mellan Borensbergs IF:s damer och Räddningstjänstens Borensbergsstyrka under lördagen. Foto Jeppe Gustafsson
error: