Polisen/ räddningstjänsten: Fyra bilar skadades i brand natten mot lördagen

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits för brott, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det skriver polisens presstalesperson Thomas Agnevik på polisens sida.

  • 02.08 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i stadsdelen Berga, Linköping uppstod misstanke om att bilföraren, en kvinna i 20-årsåldern kunde vara alkoholpåverkad. Hon fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för rattfylleri.
  • 02.23 SOS-larm om brand utomhus på Regelgatan i Linköping. Visade sig vara en bil som brann och tre andra bilar intill har också skadats av branden. Polisen har spärrat av inför en kommande kriminalteknisk undersökning. Eftersom det bedöms ha funnits spridningsrisk mot en byggnad där personer uppehöll sig har polisen påbörjat en utredning om mordbrand.
  • 02.39 en ordningsvakt ringde polisen om bråk mellan två gäng med personer på Norra Promenaden i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel och en man i 20-årsåldern greps som misstänkt.  Gripandet hävdes efter ett par timmar. Den drabbade är en kvinna i 20-årsåldern och hon fick en sårskada i huvudet, som dock inte föranledde akutsjukvård.
  • Utöver dessa brott har polisen hanterat ett fåtal bråk- misshandelsärenden i krogmiljö som dock inte föranlett några allvarliga skador eller frihetsberövanden.
  • Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Räddningstjänstens larm:

  • 02:26 Låskolvsgatan – Linköping. Bil som brinner. Bilen ska stå nära en byggnad. Räddningstjänst från Kallerstad åker för att släcka. Uppdatering 02:35- Räddningstjänst framme på plats. Det är fyra stycken bilar som brinner. Räddningstjänsten har kontroll på platsen och det ska inte vara risk för övrig spridning. Räddningstjänsten jobbar med att släcka bilarna. Uppdatering 02.43 Bilarna är släckta och byggnaden är utom fara.
error: