Slagsmål bröt ut på vårdboende i Söderköping

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Fredag, 16:31- Slagsmål bröt ut på vårdboende i Söderköping

  • Polisen fick larm vid 14-tiden på fredagen om ett pågående slagsmål på en vårdinrättning i Söderköping mellan två vårdtagare i 30-årsåldern. Det skriver polisen på sin sida.
  • Det finns inga rapporter om personskador och ingen har blivit frihetsberövad. En anmälan om misshandel upprättades och en förundersökning har inletts.

Fredag, 14:53- Tekniska verken tävlar om bästa dricksvattnet

  • I Kranvattentävlingen 2020 som arrangeras av Svenskt Vatten utses Sveriges godaste kranvatten. Syftet med tävlingen är att sätta fokus på den fantastiska naturresurs som alla i Sverige har tillgång till direkt i kranen. Kranvatten är gott, hälsosamt, lokalproducerat och nästan gratis. Det skriver Tekniska verken i ett pressmeddelande.
Foto Pressbild, Tekniska verken
  • Måndag den 12 oktober kl 15.00 hämtas vattnet på Stora hotellet i Linköping som är en kranmärkt verksamhet.
    Tisdag den 13 oktober tävlar Tekniska verken i regionfinalen som hålls i Folkets Hus i Motala. 

Fredag, 14:39- ICA Maxi Linköping, vinnare av Årets Tidskriftsbutik 2020

  • Vid Dagligvarugalans digitala prisutdelning 2020 utsågs ICA Maxi Linköping till Årets Tidskriftsbutik 2020.
Vid Dagligvarugalans digitala prisutdelning 2020 utsågs ICA Maxi Linköping till Årets Tidskriftsbutik 2020
  • Tidsams VD Daniel Andersson, jurymedlem och prisutdelare, kommenterar vinnaren: – Vi har haft butiker som vunnit Årets Tidskriftsbutik två ggr, men aldrig två år i rad. Det visar att Linköping är i en klass för sig. Men även att om man är riktigt bra kan man alltid bli lite bättre och sälja mer.
  • Motiveringen lyder: Sambandsexponering på ett bord, en ytterligare sektion vid skanningshagen och speciallösningar vid färskvaror är några exempel på vad det kreativa gänget på tidningsavdelningen hos Ica Maxi Linköping lyckats utveckla när man kanske trodde maxpunkten var nådd. Försäljningssiffrorna visar att teamet lyckats.

Fredag, 13:38- Försök till stöld från lastbilar utmed E4:an

  • Polisen upprättade två anmälningar om försök till stöld på fredagsförmiddagen. Detta efter att två lastbilar fått sina kapell uppskurna. Det första fallet inträffade vid en rastplats utmed E4:an i höjd med Ölmstad norr om Jönköping, där en lastbil fått sitt kapell uppskuret. Ännu oklart om något blev stulet. Det skriver polisen på sin sida.
  • 07.58 En halvtimme senare fick polisen in ännu ett larm om en kapellskärning. Den här gången vid en bensinmack vid Östgötaporten utanför Ödeshög. Även där är det oklart om något blev stulet. Däremot blev gods förstört.
  • I båda fallen upprättade polisen en anmälning om försök till stöld. I det första fallet gjordes även an anmälan om skadegörelse.
error: