Tillbakablick: Bästa bilderna från september månad

Nyhet, Bild Östergötland

September var en händelserik nyhetsmånad. Här gör vi en tillbakablick i bilder.

LINKÖPING 20200901 Storbranden på Fogdegatan i Skäggetorp, Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20200901 Storbranden på Fogdegatan i Skäggetorp, Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20200905 För första gången arrangerades Göta kanal Sup-lopp under lördagen. 40 deltog i loppet som startade i Göta kanal precis utanför klassiska Göta hotell. Längsta distansen var 21 km, som kan jämföras med ett maratonlopp. SUP är en växande fritidshobby bland både vuxna och barn. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20200905 För första gången arrangerades Göta kanal Sup-lopp under lördagen. 40 deltog i loppet som startade i Göta kanal precis utanför klassiska Göta hotell. Längsta distansen var 21 km, som kan jämföras med ett maratonlopp. SUP är en växande fritidshobby bland både vuxna och barn. Foto Jeppe Gustafsson
BORENSBERG 20200908 Lastbil som kört in i fundamentet vid akvedukten i Borensberg. Räddningstjänst, ambulans och polis på plats. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20200908 Heat 14, till vänster med Indianernas Jonas Jeppesen (vit huva), under matchen mellan Piraterna-Indianerna på Zinkgruvan Mining Arena under tisdagen. Foto Jeppe Gustafsson
VADSTENA 20200909 På fredag eftermiddag invigs Konstrundan i Vadstena. 47 utställare visar sina verk på hela 26 platser under fredag, lördag och söndag. 18 fotografer från Pressfotografernas klubb kommer att visa sina bilder i en utställning på Kameramuseet i Vadstena. Bilden: Från vänster Stefan Jerrevång (fotograf), Leif Roxvret (ägare Slottsgården), Peter Jigerström (fotograf) och Göran Billeson (fotograf). Foto Jeppe Gustafsson
SKÄNNINGE 20200915 Stor informationsskylt vid väg som säger “Håll ut-tillsammans bromsar vi smittan”. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20200916 EWK-utställningen på Arbetets museum i Norrköping. Arbetets museum är ett svenskt museum i Norrköping. Det ligger i den gamla fabriksbyggnaden Strykjärnet på ön Laxholmen mitt i Motala ström. Museet invigdes i december 1991. Museet är en stiftelse bildad av LO, TCO, ABF, KF och Sensus. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20200916 Dukumentärfotosalongen på Abetets museum i Norrköping. Arbetets museum är ett svenskt museum i Norrköping. Det ligger i den gamla fabriksbyggnaden Strykjärnet på ön Laxholmen mitt i Motala ström. Museet invigdes i december 1991. Museet är en stiftelse bildad av LO, TCO, ABF, KF och Sensus. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20200916 Hösten närmar sig med stormsteg. Eller, är den redan här? Bild från Norrköping under onsdagen. Här krävdes paraply, i allafall under delar av dagen, för att inte bli blöt. Bilden visar en installation i en gränd med många paraplyer i olika färger. Foto Jeppe Gustafsson
MOTALA 20200916 Handelsbanken lägger ner hälften av kontoren – 1 000 anställda i Sverige berörs. Antalet bankkontor förväntas minska från dagens 380 till cirka 200 vid slutet av 2021. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20200920 Helikoptrar som under kvällen vattenbombar storbranden vid Värmeverket i Norrköping. Det var under söndagseftermiddagen som branden startade. Flera flishögar brann och räddningstjänsten kallade in helikoptrar för att släcka branden. Strax innan kl 20 pågick vattenbombningen med helikoptrar vid brandplatsen och ska enligt räddningstjänsten fortgå hela natten. Foto Jeppe Gustafsson
NORRKÖPING 20200922 Var det månen som lyste upp Rådhuset i Norrköping, eller var det kanske tvärtom? Månen syntes iallafall från sin största sida under tisdagskvällen. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20200923 Linköpings kommun och Tekniska verken ligger bakom ett naturvårdsprojekt där ett 200 meter långt fiskomlöp har byggts vid Nykvarnsholmen i Linköping. I och med projektet kan nu fiskar ta sig förbi kraftverket och leka i Stångån. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20200923 Vardagsliv i stadsdelen Skäggetorp, Linköping Foto Jeppe Gustafsson
VADSTENA 20200927 Örebro bottenskrapsförening var under söndagen på plats vid vallgraven i Vadstena för att magnetfiska skrot. Under dagen hittades skrot i form av skyltar, cyklar, burkar, batterier, en patron och en kundvagn. Föreningen använde även fem dykare som plockade skräp från vallgraven. De hittade bland annat en parkbänk som låg på botten av vallgraven vid Vadstena slott. Bilden: Dykare som hittat saker på vallgravens botten. Kanske slängda under sommaren då många hemestrade hemma i Sverige. Foto Jeppe Gustafsson
error: