Polisen/ räddningstjänsten: Ytterligare ett personrån i Linköping-Polis jagade gärningsmännen i natt

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Under natten mot måndagen har polisens regionledningscentral hanterat 70 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits för brott. 15 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av droger. Det skriver polisens presstalesperson Åsa Willsund på polisens sida.

  • 02:14 Polisen larmades till Östgötagatan i Linköping med anledning av ett bråk utomhus mellan två personer. En man ska ha blivit slagen i huvudet med ett cykellås. Han behövde inte uppsöka akutsjukvård. Den andra mannen, som är i 25-årsåldern, misstänkt för misshandel. Han omhändertogs för fylleri och kommer att förhöras om händelsen när han har nyktrat till.
  • 04:10 Polisen larmades till Ryd med anledning av ett personrån. Två män ska blivit rånade av sex för dem okända manliga gärningspersoner. De blev nertvingade på marken och avtvingade sina kontokort med tillhörande koder och kläder. Polisen har sökt efter gärningspersoner men tyvärr utan resultat. Föremål anträffades på brottsplatsen. Dessa har tagits i beslag för teknisk undersökning


Det har inträffat flera rån i området Ryd och Lambohov de senaste dygnen och polisen är mycket angelägen om att ta emot fler vittnesuppgifter eller annan information som har med rånen att göra. Tipsa polisen genom att ringa 114 14, fyll i tipsformuläret på polisen.se eller kom in till en polisstation.

Räddningstjänstens larm:

  • 00:28 Pimpstensgatan – Norrköping. Automatlarm.
  • 02:52 Tjällmo skola – Motala. Automatlarm.
error: