Sony World Photography Awards 2021, domare och nya tävlingskategorier tillkännagivna

Fotografi, Bild Östergötland

Världsfotograferingsorganisationen är glada att tillkännage domaren för Sony World Photography Awards 2021. I dag avslöjas också nya kategorier i utmärkelsens fyra tävlingar, anmälningsfrister och utställningsdatum.

Nu på sitt 14: e år är Sony World Photography Awards en auktoritär röst i branschen som firar det bästa samtida fotografiet från det senaste året och ger stor exponering och möjlighet till fotografer över hela världen. Sony stöder utmärkelserna för att hjälpa den fortsatta utvecklingen av fotografisk kultur genom att ge en global plattform för dagens talang. Inträde till utmärkelsen är helt gratis och fotografer bedöms anonymt av en panel av branschledande domare.

Sony World Photography Awards 2021

2021-ÅRS JURY

Årets internationellt varierade jury ger en rad kunskaper och expertis från olika fotografiska bakgrunder och inkluderar:

 • Professionell tävling: Mike Trow, oberoende kurator och fotoredaktör och jurynordförande; Natasha Egan, verkställande direktör, Museum of Contemporary Photography vid Columbia College Chicago (MoCP); Sunyoung Kim, kurator, Museum of Photography Seoul, Sydkorea; Azu Nwagbogu, grundare och regissör, ​​African Artists Foundation; Lindsay Taylor, curator, University of Salford Art Collection; och Hannah Watson, regissör, ​​Trolley Books och TJ Boulting.
 • Öppet och ungdomstävling: Gastón Deleau, direktör, FOLA, Buenos Aires, Argentina.
 • Studenttävling : Kate Simpson, biträdande redaktör, tidningen Aesthetica.

NYA KATEGORIER

2021 Awards introducerar nya kategorier inom Professional, Youth och Open-tävlingarna och ett uppdaterat tema för Studenttävlingen. När de väljer dessa nya kategorier hoppas utmärkelsen fortsätta att tilltala ett varierat utbud av samtida fotografer.

I Professional-tävlingen introduceras en ny kategori för enstaka bilder med titeln Portfolio där fotografer uppmanas att skicka in 5-10 bilder som inte är relaterade till varandra i ämne eller berättelse men där fotografens kvalitet och tekniska färdigheter är uppenbara och konsekventa hela tiden. Den arkitektur kategorin har också utökats till att omfatta design ger fotografer möjlighet att visa upp exteriörer och urbana landskap tillsammans interiörer med en arkitektonisk strategi.

I Open-tävlingen har två nya kategorier introducerats: Livsstil och Objekt. Lifestyle innehåller redaktionella, mode- eller familjebilder av människor i situationer eller händelser tagna på ett konstnärligt sätt medan Object presenterar bilder som visar livlösa ämnen. Detta kan inkludera fotografi för kommersiella och reklamändamål men måste visa fotografens konstnärliga inställning.

I ungdomstävlingen har månatliga teman uppdaterats för att inkludera följande:

 • Natural World & Wildlife (september): fotografier av bästa djurliv, natur och landskap tagna 2020.
 • Street Life (oktober): bilder av stadslandskap från iögonfallande graffiti, arkitektoniska detaljer eller ögonblicksbilder som ger en inblick i vardagen.
 • Människor (november) : porträttbilder, vare sig det är studio, uppriktig eller till och med ett självporträtt.
 • Visa oss din värld (december) : Öppna samtal! Bidrag kan vara på valfritt ämne, stil eller ämne.

För den första informationen i studenttävlingen ombeds deltagarna att skicka in bilder under temat att bygga en bättre framtid som visar historier om människor som arbetar för att skapa en bättre framtid för alla.

2021-PRISER OCH DEADLINES

Sony World Photography Awards är öppet för inlämning från 1 juli 2020. Fullständig tävlings- och kategoribeskrivning finns på www.worldphoto.org/swpa

Tidsgränser för inlämning över Awards fyra tävlingar är:

 • Professionell : 14 januari 2021
 • Öppet : 7 januari 2021
 • Ungdom : varje månatligt tema kommer att löpa från den första dagen i månaden till den sista (1 juli – 31 december 2021).
 • Student : 30 november 2020 (första brief)

Alla kategorivinnare i Professional, Open, Youth och Student-tävlingen får digital bildutrustning från Sony. Dessutom delas ut pengar på $ 25 000 (USD) till årets fotograf och $ 5000 (USD) till årets öppna fotograf . Alla vinnande och kortlistade fotografer verk visas på den årliga utställningen Sony World Photography Awards i London och turneras internationellt. De vinnande bilderna publiceras också i den årliga utmärkelseboken.

error: