VIKING LINE FÄRJA PÅ GRUND- INGA PERSONSKADOR HAR RAPPORTERATS

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Söndag, 12:55- VIKING LINE FÄRJA PÅ GRUND

  • Enligt ett larm som gått till den finska sjöräddningen så har Viking Line-färjan Amorella gått på grund, det skriver SVT.
  • – Jag har inga detaljer om vad som händer ombord just nu men vi har inte evakuerat eller liknande i nuläget. Det handlar om en grundstötning, säger Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line till SVT.
  • 207 passagerare och 74 i besättningen finns på båten.
  • Finska sjöräddningen uppger vid att det nu är klart att alla passagerare ska evakueras, rapporterar Ålands radio. Det skriver Expressen.
  • – För tillfället ser det ut som om vi kommer behöva evakuera alla, säger Jan Nemlander på Västra Finlands sjöräddningscentral, i ett uttalande på Aftonbladet.se.

Meddelande på Viking Lines hemsida:

Changes in timetable

Updated: 2020-09-20 14:34:12M/S Amorella som trafikerar på linjen Åbo – Stockholm hade i dag ca kl. 12.50 en grundkänning vid Hjulgrund, Ålands skärgård. M/S Amorella befinner sig för tillfället vid Järsö skärgård i Föglö. Läget är stabilt.

Inga personskador har konstaterats. Ombord befinner sig ca 200 passagerare och 80 personer i besättningen. Passagerarna har blivit informerade ombord. Myndigheterna har informerats.Viking Line återkommer med information.

 Mariehamn den 20 september 2020
Viking Line Abp

Källa: Meddelande från Viking Lines hemsida
Enligt ett larm som gått till den finska sjöräddningen så har Viking Line-färjan Amorella gått på grund, det skriver SVT. Bilden visar Västra Finlands sjöbevakningssektions på twitter.
Skärmdump från Marinetraffic.com. Viking Lines Amorella syns söder om ön Järsö på bilden.
error: