Trafikolycka på riksväg 35 södergående- En person är förd till sjukhus med ambulans

Nyheter i korthet, Bild Östergötland

Onsdag, 21:19- Trafikolycka på riksväg 35 södergående– En person är förd till sjukhus med ambulans

 • 19.54 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 35 i södergående körriktning, söder om Bankekind på den s.k. Fillingerakan. Det skriver polisen på sin sida.
 • 20.00 polisen är framme på olycksplatsen.
 • 20.43 efter att vägen har varit avstängd en tid leds nu trafiken växelvis förbi olycksplatsen.
 • 21.11 båda bilarna är nu bärgade. En person är förd till sjukhus med ambulans.

Onsdag, 19:42- 1000 anställda berörs när Handelsbanken ska lägga ner bankkontor

 • Handelsbanken ska minska personalstyrkan med 1000 tjänster och ska dessutom lägga ned hälften av sina bankkontor, enligt ett pressmeddelande under dagen.
 • -Förhandlingar och samråd inleds direkt med facken. Vår ambition är – som alltid i Handelsbanken – att hantera övertalighet med respekt och omsorg om den enskilda medarbetaren, säger Handelsbankens vd Carina Åkerström.
 • Det är oklart hur bankkontoren i Östergötland drabbas av dagens besked.

Onsdag, 18:56- Linköping: Friskvårdsbidrag höjs för kommunanställda

 • Linköpings kommun vill främja ett aktivt och hälsosamt liv för sina medarbetare. Därför kommer friskvårdsbidraget att höjas från och med 2021. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.
 • Allt fler medarbetare nyttjar sitt friskvårdsbidrag. Mellan 2018 och 2019 ökade användningen med tio procent bland kommunens anställda. En anledning till ökningen tros vara att det från och med förra året går att använda hälsopengen digitalt via ActiWay.
 • – Hälsoförmånen är en del i kommunens arbete med att vara en attraktiv och hälsofrämjande arbetsgivare. Tio procent låter kanske inte så mycket men det är 1 256 fler medarbetare som använde friskvårdsbidraget 2019 jämfört med året innan, säger Sonja Erlandsson, HR-direktör, Linköpings kommun.

Onsdag, 18:51- Stor satsning mot skogsskador i regeringens budgetförslag

Svampangrepp av törskate på tallgren. Foto Åke Sjöström
 • Regeringen föreslår att Skogsstyrelsens arbete mot skogsskador förstärks med 30 miljoner kronor årligen. Det skriver Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.
 • Regeringen gick på tisdagen ut med beskedet att de tänker göra stora satsningar på gröna näringar i budgetpropositionen för 2021. Ett av förslagen är att stärka arbetet med att förebygga, övervaka och bekämpa skogsskador. Skogsstyrelsen kommer att få 30 miljoner kronor årligen för detta arbete. Även Sveriges lantbruksuniversitet får 30 miljoner för att inrätta ett nationellt skogsskadecentrum.

Onsdag, 18:16- Cyklist och bilist i krock

 • Vid 15-tiden på onsdagen larmade SOS räddningstjänst, ambulans och polis till korsnigen Hörngatan/Södra promenaden med anledning av en trafikolycka. En cyklist och en bilist ska vara inblandade. Det skriver polisen på sin sida.
 • 15:22 En kvinna i 65-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Hon hade en sårskada i ansiktet men i övrigt är inte skadeläget känt för polisen.
 • 16.43 cyklisten, en kvinna i 65-årsåldern misstänks för trafikbrottet att ej ha iakttagit väjningsplikt.

Onsdag, 18:12- 90-åring bestals på 20 000 kronor-Nu varnar polisen för ny bedrägerimetod

 • Under gårdagen (tisdagen) kontaktades polisen av en kvinna i 90-årsåldern boende i centrala Norrköping. Kvinnan hade blivit utsatt för ett kontokortsbedrägeri och bedragarna har använt sig en specifik metod som polisen nu vill sprida information om. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.
 • En person kontaktade kvinnan på hennes hemtelefon. Man sade sig ringa från kvinnans bank och att man i Corona-tider erbjöd en särskild service där man gör hembesök för att byta ut kontokort. Hon informerades om att en kvinna från banken skulle komma hem till henne för att ta med hennes gamla bankkort och sedan komma tillbaka med ett nytt. Precis som avtalat kom en kvinna hem till henne. Kvinnan uppvisade en trovärdig legitimation märkt med bankens namn och hon fick med sig kvinnans bankkort och tillhörande kod. En kvart senare upptäckes att det hade gjort ett uttag från hennes bankkort på 20 000 kronor. Något nytt bankomatkort levererades aldrig.
 • Polisen sökte efter gärningspersoner i närområdet men tyvärr utan resultat. Denna typ av bankbedrägerier har setts i flera fall runt hela Sverige men i polisregion Öst är detta hittills det enda i närtid.
 • Polisen vädjar till anhöriga och personer som möter äldre i sitt arbete att berätta om den här typen av bedrägerier för att öka kunskapen hos äldre.
error: