Uppdatering: Lina Hurtig klar för Juventus

Sport, Bild Östergötland, Linköping.

Nu står det klart att Lina Hurtig i Linköpings FC lämnar klubben för spel ute i Europa. Det var under sommarens transferfönster som Linköpings FC, Lina och storklubben kom överens om en övergång. Det skriver klubben i ett pressmeddelande. Vilken klubb det gäller framgår inte av pressmeddelandet.

 • – Jag är glad att jag har fått den här möjligheten, samtidigt som det känns riktigt tungt att lämna Linköping och laget mitt i säsongen. Jag har haft fyra fina år i klubben och har trivts bra men nu känner jag mig redo att gå vidare, säger Lina Hurtig. Jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar, främst Lejonflocken. Till laget vill jag bara säga, kör hårt och tack för allt, ni är ett grymt gäng, säger Hurtig i ett uttalande.
 • Lina Hurtig har spelat i Linköpings FC sedan 2017. Under sommarens transferfönster fick hon erbjudande från en av Europas storklubbar om att gå till dem. Linas kontrakt med Linköpings FC går ut efter säsongen, men efter diskussioner kom klubbarna och Lina överens om ett något tidigare datum för övergång och en övergångssumma som alla parter är nöjda med. 
  – Det känns jättetråkigt att Lina lämnar, hon är en mycket duktig och omtyckt spelare. Samtidigt har vi förståelse för att hon vill ta den här chansen och lockas av erbjudandet från den nya klubben. Vi önskar henne all lycka framöver, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC.
 • Lina Hurtig lämnar Linköpings FC den 1 september. 
 • I pressmeddelandet tackar Linköpings FC Lina Hurtig för hennes insatser i laget.

Uppdatering:

 • SportExpressen avslöjar att Hurtig ska vara på väg till Juventus.
 • Om de uppgifterna stämmer så blir hon klubbkamrat med landslagskollegan Linda Sembrant.

Uppdatering 1 september:

 • Det står nu klart att Lina Hurtig har skrivit på Juventus, det rapporterar SVT Sport.
 • Efter fyra år i Linköping har Hurtig skrivit på ett två-års kontrakt med den italienska klubben Juventus.
 • – Jag ser fram emot det och är redo för det. Det ska bli riktigt kul, säger hon och fortsätter. Jag är här för att utvecklas som spelare och se till att Juventus fortsätter vinna matcher och ta titlar, säger Lina Hurtig till tv-kanalen.
 • Hon blir nu ny klubbkamrat med landslagskollegan Linda Sembrant.

Fakta, Lina Hurtig:

Hurtigs moderklubb är Avesta AIK. Som 15-åring gick hon till Gustafs GoIF.Hurtig gjorde 14 mål på 20 matcher i Division 1 2011. I december 2011 värvades Hurtig av Umeå IK, där hon skrev på ett treårskontrakt. Inför säsongen 2016 förlängde hon sitt kontrakt med ett år. Mellan 2012 och 2016 spelade hon 88 matcher och gjorde 24 mål i Damallsvenskan. I november 2016 värvades Hurtig av Linköpings FC, där hon skrev på ett tvåårskontrakt. I oktober 2018 förlängde Hurtig sitt kontrakt med två år. Hurtigs moderklubb är Avesta AIK. Som 15-åring gick hon till Gustafs GoIF.Hurtig gjorde 14 mål på 20 matcher i Division 1 2011. I december 2011 värvades Hurtig av Umeå IK, där hon skrev på ett treårskontrakt. Inför säsongen 2016 förlängde hon sitt kontrakt med ett år. Mellan 2012 och 2016 spelade hon 88 matcher och gjorde 24 mål i Damallsvenskan. I november 2016 värvades Hurtig av Linköpings FC, där hon skrev på ett tvåårskontrakt. I oktober 2018 förlängde Hurtig sitt kontrakt med två år.

Källa; Wikipedia
LINKÖPING 20200816 Linköping FC-Uppsala i Damallsvenskan. 3-0 görs av Lina Hurtig i 84 minuten.
Foto Patrik Jonsson / Nordic Media
Foto Juventus
error: