Linköping: Fortsätter med ordningsvakter

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Efter samråd med polisen införde Linköpings kommun kommunala ordningsvakter med start i augusti 2019. Detta för att skapa ett tryggare Linköping. Nu har kommunen beslutat sig för att gå vidare med satsningen, det skriver Linköpings kommun i ett pressmeddelande.

  • Linköpings kommun har lämnat en ansökan att de vill gå vidare med satsningen och utöka området där ordningsvakterna får vistas. Detta eftersom projektet med ordningsvakternas trygghetsskapande har gett så mycket positiva effekter.
  • – Positiva erfarenheter gör att vi inte bara kommer fortsätt med kommunala ordningsvakter utan även utöka såväl område i city som antalet ordningsvakter. Vi avsätter därför extra medel i budget för 2021 och framåt för att det också ska bli fler ordningsvakter som kan täcka upp det större området på ett bra sätt, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.
  • Under andra kvartalet 2020 så har ordningsvakterna rapporterat cirka 300 händelser per månad. Det är då händelser som avvisade personer, bistå medborgare med hjälp, förverkande av alkohol, tillkalla polis och omhändertagande av personer.
  • Såväl polis, medborgare som handlare i city är positiva till ordningsvakterna står det att läsa i pressutskicket.
error: