UPPDATERING: Artscape kommer till Linköping- 10 husfasader ska muralmålas

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

I höst kommer gatukonstorganisationen Artscape till Linköping för att smycka tio husfasader runt om i staden med storskaliga muralmålningar och genomföra kreativa workshops. Det skriver Linköpings kommun i ett pressmeddelande.

  • Projektet kommer att presenteras på en digital pressträff den 24 augusti.
  • Under pressträffen kommer Artscape att presentera det kommande projektet tillsammans med representanter för de deltagande kommunerna Linköping, Mjölby, Motala, Åtvidaberg och region Östergötland.
  • Lars-Ove Östensson, projektledare och konsthallschef på Passagen, representerar Linköpings kommun på pressträffen.

UPPDATERING 24 augusti:

  • Mellan 28 september och 11 oktober kommer internationella och svenska konstnärer att samlas i fyra östgötska kommuner; Linköping, Mjölby, Motala och Åtvidaberg. De är här för projektet Artscape form och kommer att skapa gigantiska målningar, så kallade muralmålningar, på olika husfasader runt om i städerna.
  • – Det är oerhört glädjande att vi fått den här möjligheten att ha Artscape i Linköping. De visar alltid en spännande bredd på konstnärlighet i sina projekt som kommer förhöja upplevelsen av Linköping, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande från Linköpings kommun.
  • Det är för sjunde året i rad som Artscape arrangeras i Sverige men det är första gången det sker i Linköping. Nytt för i år är Artscape form med fokus på ny teknik. Det innebär att konstverken kommer vara integrerade med augmented reality – ett engelskt begrepp som på svenska betyder förstärkt verklighet. Tekniken kommer addera digitala element till de fysiska konstverken.
  • Internationella och svenska konstnärer kommer att delta och totalt tio muralmålningar kommer att göras i Linköping, åtta i centrala Linköping och en i Berga och en i Skäggetorp. Till två av dessa bjuds allmänheten in till kreativa workshops där vem som helst får vara med och skapa konst tillsammans med Artscape.
Foto Fredrik Malmlund, No Limit Borås, 2017

Om Artscape

Artscape är en ideell organisation som försöker inspirera människor och främja offentlig konst för alla. Vi tror att reklambrädornas dominans i den moderna stadsbilden måste utmanas. Fantastisk konst bör inte begränsas till endast gallerier och museer! Vi arbetar alltid med nya spännande projekt som utforskar möjligheterna till gatukonst i den moderna stadsmiljön. Följ oss på Facebook eller Instagram för de senaste nyheterna. Artscape fortsätter att trycka gränserna tack vare hårt arbete och generositet som vårt team, våra sponsorer, artisterna och våra samarbetspartners visar. Ett stort tack till dig! till alla inblandade för deras fortsatta stöd – nu, låt oss gå ut och göra lite konst!

Källa: Text från Artscape hemsida
error: